A-
A+

Valde SM före JVM – vann på nytt personbästa

Melwin Lycke Holm. Arkivbild.
Melwin Lycke Holm. Arkivbild.
FriidrottTT

Höjdhopparen Melwin Lycke Holm valde bort junior-VM för att i stället tävla på SM. Troligen ett klokt val. Han tog SM-guld på nytt personbästa.

Det känns jättebra att vinna SM, säger han.

Annons

Annons

Holm, son till den förre OS-guldvinnaren Stefan Holm, vann SM-tävlingen i Norrköping på 2,18 vilket är nytt personbästa utomhus.

Det betyder väldigt mycket, det förra satte jag nästan på dagen för två år sedan. Det har varit en jobbig grej, att vara ung och lovande men inte persat på två år. Jag har fått kriga mentalt så det är skönt att äntligen få radera bort det, säger Lycke Holm till SVT.

17-åringen var i valet och kvalet om han skulle åka till Colombia för JVM eller satsa på SM, som går samtidigt.

Det var ett svårt val. Nästan alla med mer erfarenhet sa att det inte var så dumt med SM. Då slapp jag resan till Colombia. Därför känns det jättebra att vinna SM, säger Holm, som tävlar för Kil.

SM-silvret gick till Faluns Emil Uhlin på 2,06 meter, vilket även bronsmedaljören Simon Wiklund hoppade, men med fler rivningar på vägen.

I damernas tresteg skrällde Jenny Lestander, Örgryte, och tog bronset efter att ha förbättrat sitt personbästa med 83 centimeter, till 13,31. Favoriten Maja Åskag, Råby-Rekarne, fick nöja sig med silvret på 13,32. Rebecka Abrahamsson, Örgryte, vann på 13,54.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.