Vann efter bröllopsbråket: "Vet inte allt"

Lina Hurtig gjorde matchens enda mål när Linköping vann mot Växjö. Arkivbild.
Lina Hurtig gjorde matchens enda mål när Linköping vann mot Växjö. Arkivbild.
FotbollTT

Växjöspelare på bröllopsfestligheter uppges ha gjort de båda lagen oense om dag och tid för matchen i damallsvenskan.

Det blev till slut en söndagskvällsmatiné som gästande Linköping vann med 1–0.

Jag vet inte riktigt allt, men vi spelare har vetat detta länge, säger lagkapten Nilla Fischer efter 1-0-segern i Småland.

Annons

Annons

Redan inför matchen var de båda lagen oense – om när matchen skulle spelas. Då Växjöspelare skulle ägna lördagen åt att gå på bröllop ville hemmalaget att matchen skulle ägt rum redan i fredags – något Linköping inte accepterade. ”Lite oproffsigt”, menade Linköpings tränare Olof Unogård i en intervju i tidningen Corren inför matchen.

Då klubbarna var oense fick förbundet bestämma avsparkstid. Nilla Fischer har spelat många fotbollsmatcher i sina dagar, men sällan en match som haft avspark klockan 19 en söndagskväll. Den rutinerade mittbacken tog dock det hela med ro.

Jag vet inte riktigt allt, men vi spelare har vetat detta länge. Skit samma för oss egentligen, nu får man sova på bussen hem i stället, säger hon.

Hurtig nätade

Växjö inledde matchen piggt, men mitt i en bra period för hemmalaget kopplade Linköping grepp om tillställningen. Lina Hurtig höll sig framme på en fast situation och nickade in östgötarnas ledningsmål efter en halvtimmes spel. Ett mål som alltså visade sig bli matchavgörande.

Det är alltid bra att få ett tidigt mål, i dag hade vi adrenalin och energi till att försvara en ledning. Växjö gjorde det bra i dag, de hade många hörnor och slog många inlägg, säger Nilla Fischer efter en spännande kamp ända in i kaklet.

Växjö skapade sina målchanser, men Linköpings prestation var stark nog för att ge laget skönast tänkbara bussresa hem till Östergötland.

TT: Sover man gott med tre poäng?

Mycket bättre än utan tre poäng i alla fall, svarar Fischer.

Annons

Annons

Vill utmana toppduon

Segern gjorde att Linköping avancerade till tredje plats i tabellen, sju poäng bakom toppduon Rosengård samt Kopparberg/Göteborg.

Såklart vill vi utmana Rosengård och Göteborg så mycket som möjligt, de är ju de två stora favoriterna. Sju poäng upp, men alla lag kan slå alla i denna serien.
Vi försöker mest fokusera på vår prestation så kommer förhoppningsvis resultaten med det. Vi siktar alltid uppåt och försöker klättra, fortsätter hon.

Växjö är just nu aningen akterseglade på tabellens sista position. Laget har tio matcher på sig att spela in poäng nog för förnyat allsvenskt kontrakt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons