-
+

Variety ber Carey Mulligan om ursäkt

Carey Mulligan spelar huvudrollen i 'Promising young woman'. Pressbild.
Carey Mulligan spelar huvudrollen i "Promising young woman". Pressbild.
FilmTT

I en recension av filmen "Promising young woman" anser kritikern att Carey Mulligan inte är tillräckligt av en femme fatale för rollen. Nu ber tidingen Mulligan om ursäkt.

Annons

Annons

Filmrecensionen av den svarta komedin "Promising young woman", som har varit publicerad sedan januari 2020 i Variety, har numera en vidhängande ursäkt från tidningen. Detta sedan huvudrollsinnehavaren Carey Mulligan i en intervju beklagat att recensenten Dennis Harvey framhållit hennes brist på femme fatale-utstrålning och föreslagit att filmens exekutiva producent, Margot Robbie, hade passat bättre i rollen.

Filmen, som fått en försenad release på grund av pandemin, handlar om en kvinna som låtsas vara redlös på barer och sedan hämnas på de män som utnyttjar läget. I en intervju med The New York Times i december sade Mulligan att recensionen fick henne att känna sig "inte tillräckligt het för att klara ett sådant knep".

Variety har nu, i ett ovanligt drag, bett Carey Mulligan om ursäkt och ovanför den överlag positiva recensionen finns numera ett tillägg där de beklagar det "okänsliga språket som förminskar hennes modiga prestation".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss