A-
A+

Världsårsbästa av Ståhl

Daniel Ståhl under herrarnas diskus under lag-SM i friidrott i Uppsala.
Daniel Ståhl under herrarnas diskus under lag-SM i friidrott i Uppsala.
FriidrottTT

Daniel Ståhl är tillbaka i toppen av världsårsbästalistan. På lag-SM i Uppsala slog diskusstjärnan till med 71,47 – hans näst längsta i karriären

Den flög lite konstigt i luften, men det är jättekul, säger Ståhl om sitt årsbästakast.

Annons

Annons

Kastet, hans tredje i tävlingen, var världsårsbästa. Han tar över ledningen från slovenen Kristjan Ceh med två decimeter.

Ståhl har hittills haft en svajig start på säsongen och fått se sig besegrad av Ceh i Diamond League. Men i sommarsolen i Uppsala stämde allt för 29-åringen.

Målsättningen i tävlingen var att sätta tekniken, att ta det som träningskast och vräka på lite mer, ta i lite mer, säger Ståhl till TV12.
Jag tog det lugnt i det första. Det andra var ett av de bästa kasten, men den gick i buren. Det tredje flög lite konstigt men jag kände att det var 70,5–71-plussare.

Det var perfekta vindförhållanden för Ståhl och de andra diskuskastarna – motvind.

Vi måste ha motvind om vi ska kasta extrema längder, säger Ståhl.

Det är mindre än en månad kvar till VM i Eugene och Ståhl har inför säsongen uttryckt sin vilja att slå världsrekordet 74,08. Dagens kast är hans näst längsta hittills i karriären och 40 centimeter från hans eget svenska rekord.

Nu tävlar Ståhl vidare, i Bottnaryd, i Diamond League-tävlingen i Stockholm och i Karlstads GP innan det är dags för VM-förläger.

Det känns bra nu, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.