A-
A+

Värmerekord i Östergötland: 27,8 grader

De kommande dagarna ser ut att bjuda på sol och drygt 20 grader på flera håll, men framåt helgen väntas ostadigare väder med skurar.
De kommande dagarna ser ut att bjuda på sol och drygt 20 grader på flera håll, men framåt helgen väntas ostadigare väder med skurar.
VäderTT

27, 8 grader – måndagen bjöd på årets hittills högsta temperatur, som uppmättes i Östergötland. Och nu väntas mer sommarvärme på flera håll, men skynda dig fram med grillen innan skurarna kommer.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter en lång, kall vår är det nog många som hoppas på en varm långhelg med utomhushäng. Och nog blir det varmt på flera håll.

Jag tror kanske inte att det blir de temperaturer som vi kom upp i i går, men vi kommer ändå ligga på dryga 20 grader på flera håll där solen visar sig, säger meteorolog Lisa Frost på SMHI.

På onsdagen väntas värme i framför allt landets östra delar, där östra Götaland och östra Svealand ser ut att ha bäst solchanser med temperaturer över 20-strecket.

På torsdag, under Kristi himmelsfärdsdag, ser det ut att kunna bli sommarväder med sol och värme på fler platser. Som tidigare dagar väntas värme i de östra delarna men nu även längs Norrlandskusten där temperaturen väntas nå drygt 20 grader.

I västra Sverige är det dock fortsatt lite ostadigare med skurar på många håll, och därmed svalare.

På fredag väntas vädret bli mer ostadigt i hela landet, med skurar som varvas med sol.

Men det är inte igenmulet på något sätt, så där solen väl tittar fram så kan vi ändå komma upp i närmare 20 grader, säger Lisa Frost.

Lördag och söndag fortsätter i samma anda, med skurar men också värme runt om i landet, där solen kan kika fram.

Rättad:I en tidigare version av texten fick meteorolog Frost fel förnamn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss