A-
A+

Värnamo tog skrällpoäng mot MFF

Malmös Sebastian Nanasi och Värnamos Freddy Winsth.
Malmös Sebastian Nanasi och Värnamos Freddy Winsth.
FotbollTT

En rekordstor publik kom för att se Värnamo möta mästarlaget Malmö FF.

Då passade hemmalaget på att spela till sig en skrällpoäng.

Jag känner en enorm stolthet, säger Värnamos tränare Kim Hellberg efter 0–0.

Annons

Annons

4 930 åskådare, nytt publikrekord för fotboll i Värnamo, hade letat sig till Finnvedsvallen för att se stadens allsvenska nykomling ta sig an storlaget Malmö FF.

De fick se hemmalaget, med många färska allsvenska spelare i laguppställningen, utmana storlaget som i höstas vann SM-guld samt deltog i Champions League.

Vi är modiga, aggressiva, tuffa. Poängen är helt rättvis, säger Kim Hellberg.

Dahlin frös inte

Värnamo såg till att MFF:s målvakt Johan Dahlin inte stod och frös när den värmande kvällssolen gick ned. Vid något tillfälle fick Dahlin sträcka ut ordentligt för att freda sitt mål från påhälsning.

I den 90:e minuten fick Ola Toivonen chansen att förvalta ett fint frisparksläge, men Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich styrde kontrollerat undan Toivonens skott.

MFF:s tränare Milos Milojevic kunde bara konstatera att hans topptippade lag tappat poäng i två av säsongens fyra spelade allsvenska matcher. Efter matchen uttryckte Milojevic sitt missnöje över hur grundjobbet utförts i dessa båda matcher.

Vi måste finna en lösning på det, säger MFF-tränaren.

MFF:s lagkapten Anders Christiansen är inne på samma spår.

Om vi tittar oss i spegeln saknar vi mycket i vår egen prestation, individuellt som kollektivt. Det är väl rättvist att det blev 0–0 i dag, säger Christiansen.

Passningsspelet påverkades negativt av yttre omständigheter, menar MFF-kaptenen.

Det är absolut inte Värnamos fel att de inte har fått till en bättre gräsmatta, men det ska vi hantera bättre, säger han.

Annons

Annons

"Vi var motiverade"

Bortamatchen mot Värnamo hamnade mitt emellan två stormatcher för MFF:s vidkommande, mot AIK respektive IFK Göteborg.

Man kan alltid prata om motivation. Vi var motiverade, men hanterade inte omständigheterna på ett bra sätt i dag. Alltid svårt att analysera när man inte har gjort det tillräckligt bra, men just nu har man en känsla av att man kanske skulle spelat lite annorlunda, säger Anders Christiansen.

Efter två spelade hemmamatcher, mot Sirius samt MFF, har Värnamo varken gjort eller släppt in ett allsvenskt mål på Finnvedsvallen. Smålänningarna väntar dock ännu på första segern i svensk fotbolls finrum.

Jag tycker att vi gjort många bra matcher, säger Kim Hellberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.