A-
A+

Värnamo tog skrällpoäng mot MFF

Malmös Sebastian Nanasi och Värnamos Freddy Winsth.
Malmös Sebastian Nanasi och Värnamos Freddy Winsth.
FotbollTT

En rekordstor publik kom för att se Värnamo möta mästarlaget Malmö FF. Då passade hemmalaget på att spela till sig en skrällpoäng.

Det är en bra poäng, det är ändå Malmö FF vi möter, säger Värnamos spelare Robin Tihi efter 0–0.

Annons

Annons

4 930 åskådare, nytt publikrekord för fotboll i Värnamo, hade letat sig till Finnvedsvallen för att se stadens allsvenska nykomling ta sig an storlaget Malmö FF.

Efter några inledande minuter med mestadels skånsk bollkontroll tog Värnamos spelare för sig allt mer i spelet mot de namnkunniga gästerna som i höstas försvarade SM-guldet samt deltog i Champions League. Smålänningarna skapade några hörnor samt fick iväg något hårt distansskott som oroade MFF:s målvakt Johan Dahlin.

Jag tycker vi gör det bra och pressar dem stundtals, de får slå mycket långbollar, sade Värnamos mittfältare Hampus Näsström till Discovery+ om lagets insats i första halvlek.

I Malmölaget var man inte lika belåtna över matchbilden.

Planen är inte den bästa, men tillräckligt bra för att kunna spela bättre fotboll, sade MFF:s mittfältare Erdal Rakip i en pausintervju med Discovery+.

När andra halvlek startade hade MFF bytt in Ola Toivonen samt Sören Rieks.

Vi behöver lite mer fysik i sista tredjedelen, förklarade tränaren Milos Milojevic för Discovery+.

Några minuter efter paus tvingades Johan Dahlin sträcka ut ordentligt för att lyckas tippa ett Värnamoavslut till hörna. Den nya rekordpubliken fick se en fotbollsmatch vars underhållningsvärde ökade med tiden. I den 90:e minuten fick Ola Toivonen chansen att förvalta ett fint frisparksläge, men Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich räddade Toivonens skott.

Efter två spelade hemmamatcher, mot Sirius samt MFF, har Värnamo varken gjort eller släppt in ett allsvenskt mål på Finnvedsvallen. MFF är ännu obesegrat i årets allsvenska, men har inlett serien med att tappa poäng i två av fyra matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.