Vass Kvitova i semi: "Trodde jag aldrig"

Petra Kvitova efter sin seger i kvartsfinalen.
Petra Kvitova efter sin seger i kvartsfinalen.
TennisTT-AFP

För första gången på åtta år är Petra Kvitova i semifinal i Franska tennismästerskapen.

Tjeckiskan, som blev knivöverfallen 2016, besegrade Laura Siegemund, Tyskland, med 6–3, 6–3 i kvarten.

Jag trodde aldrig att det här skulle hända efter allt jag varit med om. Paris är min turstad, säger en lycklig Kvitova.

Annons

Annons

I semifinalen ställs den 30-åriga tjeckiskan mot Australian Open-vinnaren Sofia Kenin, USA, som besegrade landsmaninnan Danielle Collins med 6–4, 4–6, 6–0.

Det betyder väldigt mycket att vara i semifinal. Efter min förra match var det väldigt känslosamt. Nu är jag i semi. Det trodde jag aldrig, säger den tvåfaldiga Wimbledonmästarinnan.

Kvitova tangerade sitt bästaresultat i Paris. Hon var även i semifinal 2012 men föll då mot slutliga mästarinnan Maria Sjarapova, Ryssland.

Trots att hon aldrig vunnit på gruset i Paris är det ändå ett speciellt ställe för henne. Det var i Franska mästerskapen hon gjorde comeback 2017 efter det hemska knivöverfallet i hemmet i december 2016.

Dömdes ut

Hon skadades i sin spelarm, opererades i fyra timmar och efteråt varnades hon av läkarna att tenniskarriären kunde vara över.

Men i comebacken i Paris fick hon ett första kvitto på att det ändå fungerade.

Kvitova har ännu inte förlorat ett set i turneringen som avgörs fyra månader senare än normalt på grund av coronapandemin.

Jag är väldigt glad över att lyckas mäta mig med de bästa, speciellt i dessa förhållanden – öppet tak, stängt tak, sol, blåst, säger världselvan, som bäst rankad tvåa 2011.

I den andra semifinalen möts den polska 19-åringen Iga Swiatek och argentinskan Nadia Podoroska.

Annons

Annons

Trögstartad Djokovic

I herrsingeln tog det ett tag för världsettan Novak Djokovic att varva upp mot spanjoren Pablo Carreno Busta. Serben åkte på sin första setförlust i Paris innan han vände och vann med 4–6, 6–2, 6–3, 6–4 efter över tre timmars spel.

Spanjoren var också Djokovics motståndare i US Open för några veckor sedan då världsettan uteslöts sedan han i ilska, efter att ha förlorat en poäng, slog en boll som tog på halsen på en linjedomare.

I semifinalen väntar femteseedade greken Stefanos Tsitsipas som vann över ryssen Andrej Rublev med 7–5, 6–2, 6–3.

I den andra semifinalen möter Rafael Nadal argentinaren Diego Schwartzman.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons