A-
A+

Växjö nära seriesegern – slog Frölunda

Växjö jagar Rögle. Arkivbild.
Växjö jagar Rögle. Arkivbild.
IshockeyTT

Växjös jakt på serieledande Rögle är i gång.

Seger med 3–2 hemma mot Frölunda innebär att laget nu endast är en seger från serieseger i SHL.

Vi siktar såklart på serieseger, säger Växjös backgigant Joel Persson.

Annons

Annons

Joel Persson innehade rollen som backklippa i det Växjölag som vann såväl grundserie som slutspel våren 2018. Efter NHL-spel i Edmonton är han tillbaka med förhoppning om en ny lång vår.

Alla lag har olika karaktärer. Förra gången var vi som en maskin och sedan hade vi Elias Pettersson som var outstanding. Jag tycker att vi har alla ingredienser den här gången också, men många bra lag är med om budet.

"Inget skönspel"

Frölunda inledde bäst och tog också ledningen när pigge Robin Alvarez nätade. Men snart utjämnade Växjös Richard Gynge i en match mellan två lag som båda nyligen drabbats av covid-19 med påföljande spelavbrott.

Det var inget skönspel, två lag som krigade, säger Joel Persson.

Den andra periodens godbit var när Jack Drury och Brendan Gaunce kom ensamma mot Frölundas målvakt Johan Mattsson. Gaunce blev den som avslutade anfallet när Växjö vände underläge till ledning.

Jag tyckte att vi tog steg framåt jämfört med mot Rögle senast, även om vi har mycket att förbättra. Vi tacklade lite mer i dag, säger Persson.
Ambitionen i vårt spel var mycket bättre i dag än senast, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Annons

Annons

Fasth storspelade

Martin Lundbergs 3–1-mål såg matchavgörande ut, men Nicklas Lasu reducerade för Frölunda. Göteborgarna var sedan nära kvittering vid några tillfällen, men Viktor Fasth i Växjös mål storspelade.

Den rådande pandemin har vänt upp och ned på det mesta. Tabelltvåan Växjö har nu tre matcher på sig att passera serieledande Rögle som redan spelat klart sin grundserie. Smålänningarnas läge kan jämföras med när Thomas Wassberg startade sist i ett individuellt skidlopp – man kan gå på konkurrenternas prestationer.

Växjös fortsatta jakt kommer att ske i bortamatcherna mot Brynäs på onsdag, mot Frölunda på långfredagen samt en tur till Malmö på påskafton. Ett stentufft schema – men tre poäng av nio möjliga räcker för att Växjö ska putta ned Rögle från tabelltronen.

Vi siktar på att fixa det redan mot Brynäs på onsdag, säger Joel Persson samtidigt som han manar sitt toppkrigande Växjölag till ödmjukhet inför uppgiften.
Brynäs spelar för sitt liv i SHL, det blir viktigt att vi kommer med samma medicin. Vi ska sätta foten på gasen.

Resultatet innebär också att Frölunda behöver kliva in i slutspelet redan i åttondelsfinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!