A-
A+

Växjö vände 0–2 till seger mot Djurgården

Växjö jublar efter ett av målen.
Växjö jublar efter ett av målen.
IshockeyTT

Växjö vände ett tvåmålsunderläge till seger mot Djurgården. 4–2 inför hemmapubliken gör att Växjö befäster serieledningen i SHL.

Annons

Annons

Det stod 2–2 ända in i slutminuterna när avgörandet föll i Växjö. Djurgårdens Tobias Ekberg skulle rensa iväg pucken, men gjorde det rakt i gapet på Robert Rosén – som sköt 3–2 med 1.42 kvar.

Vilt jubel på läktarna och det skulle komma ännu mer när Pontus Holmberg definitivt punkterade matchen med 4–2 i tom kasse.

En skön vändning, bara två dagar efter att Växjö vände ett underläge i slutperioden borta mot Malmö.

Vi har ett otroligt självförtroende. Vi vet att även om vi ligger under med ett eller, som nu, två mål så ger vi inte upp, säger Roger Rosén till C More.

Det var kanadensiska nyförvärvet Matthew Lorito som gav Djurgården ett 2–0-övertag i slutet av första perioden, när han inom loppet av drygt fem minuter gjorde sina två första mål i SHL.

Växjö reducerade i slutet av mittperioden, genom Martin Lundberg. Innan halva tredje perioden var spelad var smålänningarna också i kapp, när seriens poängligaledare Richard Gynge sköt 2–2 i powerplay. Gynge har gjort 13 poäng (6+7) på säsongens sju första matcher. 13 poäng (4+9) har också Rosén efter sitt matchvinnande mål i slutet.

Segern gjorde att Växjö kallades ut på isen för att hyllas av fansen efter den första hemmamatchen sedan coronarestriktionerna hävdes.

På annat håll i hockeyligan var det däremot borta bäst som gällde. Skellefteå följde upp 4–0-segern mot Färjestad senast med att vinna med samma siffror borta mot Linköping.

Och i Örebro höll Malmö undan och vann med 4–3, efter att ha haft 4–1 inför slutperioden då hemmalaget förgäves kröp närmare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.