A-
A+

Vehviläinen nära SHL-rekordet efter Brynäs seger

Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen höll sin tredje raka nolla mot Örebro. Arkivbild.
Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen höll sin tredje raka nolla mot Örebro. Arkivbild.
IshockeyTT

Brynäs tog fjärde 4-0-segern på lagets fem senaste matcher.

Och stekhete Veini Vehviläinen - som höll sig tredje raka nolla - börjar närma sig ett SHL-rekord.

Det känns bra för mig och det är fin statistik. Men hela laget har gjort det bra nu på slutet, säger målvakten till TT.

Annons

Annons

På tisdagskvällen kom tredje raka 4–0-segern borta mot Örebro i Behrn arena när Veini Vehviläinen på nytt spikade igen totalt.

Vehviläinen som gått från ifrågasatt till publikfavorit har nu hållit nollan i 190 minuter och 13 sekunder i sträck. Och då har finländaren drygt 14 minuter kvar till SHL-rekordet som är 204 minuter och 47 sekunder.

Viktigaste att fortsätta vinna

Det visste jag inte. Men jag bryr mig inte så mycket faktiskt, det viktigaste är att vi fortsätter att vinna matcher som ett lag, säger Vehviläinen.

Brynäsmålvakten, som inte stått över en match sedan i början av november, har nu dessutom fyra hållna nollor på de fem senaste matcherna.

Redan efter halva första perioden presenterade Nicklas Danielsson sig när han gjorde matchens första mål efter att Örebromålvakten Jhonas Enroth släppt en retur i spel fem mot fyra.

Det är en slumppuck och sen är jag framme där på returen. Skönt att göra mål i powerplay, säger Brynäsforwarden Nicklas Danielsson.

Och bara några minuter senare höll också Adam Pettersson sig framme och högg på en retur och ökade på gästernas ledning.

Men efter en mållös mittenperiod och drygt tre minuter in i den tredje klev Nicklas Danielsson fram som tvåmålsskytt när han lyfte in 3-0 med en backhand efter fint förarbetet av Dmytro Timashov som gjort poäng i fem raka matcher. Och fem minuter senare fick Oula Palve sista ordet när han smällde in slutresultatet 4-0.

Annons

Annons

Danielsson: "Vi är effektiva"

Ja, det var ett tag sen man fick göra två mål, så det var kul. Men det var framförallt roligt att vinna igen, säger Danielsson.

TT: Är det försvarsspelet som ligger bakom Brynäs fina trend?

Ja det skulle jag vilja säga, det är i varje fall den huvudsakliga orsaken att vi kan vinna matcher. Sen är vi effektiva när vi väl har våra chanser.

TT: Och ni har en bra målvakt va?

Ja, Vehviläinen har spelat jättebra här på slutet och vi litar på honom till hundraprocent.
Han är oerhört fokuserad och professionell, så det är kul för honom att det lossnat och att han får hålla några nollor och bygga upp självförtroendet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.