A-
A+

Veteranen mot magisk gräns: "En legendar"

Carli Lloyd och amerikanska landslaget tränar på Friends Arena inför lördagens landskamp mot Sverige.
Carli Lloyd och amerikanska landslaget tränar på Friends Arena inför lördagens landskamp mot Sverige.
FotbollTT

Caroline Seger har gjort mäktiga 211 A-landskamper och närmar sig det svenska rekordet.

Men i kväll ligger hon i lä.

USA:s Carli Lloyd kan som tredje fotbollsspelaren genom tiderna nå den magiska 300-gränsen.

Vi kommer aldrig kunna ersätta eller kopiera henne. Hon är verkligen unik, säger landslagskollegan Samantha Mewis.

Annons

Annons

Annons

Annons

Alex Morgan vid fredagens träning.
Alex Morgan vid fredagens träning.
Carli Lloyd och Megan Rapinoe.
Carli Lloyd och Megan Rapinoe.

Om hon inte blir sjuk eller skadar sig på träning kan vi nog utgå ifrån att Carli Lloyd får åtminstone några minuters speltid i kvällens landskamp mot Sverige på Friends arena.

Den 38-åriga anfallsveteranen står just nu på 299 A-landskamper och blir av allt att döma den blott tredje fotbollsspelaren i historien, kvinna som man, att nå 300. Tidigare har två andra amerikanskor, Kristine Lilly (354 landskamper) och Christie Pearce (tidigare Rampone) (311), nått milstolpen.

Jag kan ärligt talat inte förstå att hon når 300, det är bara helt galet. Jag kan inte greppa det, säger landslagskollegan Alex Morgan.

Ny lagkapten

Morgan, som gjort futtiga 173 landskamper, har tidigare delat lagkaptenssysslan med Lloyd och Megan Rapinoe. Numera är Becky Sauerbrunn lagkapten, men Lloyds roll som ledare och förebild består.

Hon har varit kapten i det här laget i många år. Och hon har alltid varit en spelare som har lett laget på planen, så hon är en viktig del av oss. Hon har varit en del av laget så länge att hon blivit en del av själva landslagskulturen, säger Morgan.

28-åriga Manchester City-mittfältaren Samantha Mewis, 70 A-landskamper, har också haft Lloyd som en ledstjärna under sina år i landslaget.

Hon har verkligen varit en förebild för oss yngre som kommit in, att vi ska agera proffsigt och inte nöja oss. Carli har varit en förebild för alla. Att nå 300 landskamper är en otrolig prestation, säger Mewis.

Annons

Annons

"En riktig legendar"

Vlatko Andonovski blev USA:s förbundskapten 2019. Då hade Lloyd redan spelat i landslaget i 14 år. Andonovski har idel lovord att strö över sin veteran.

Carli är en riktig legendar. Att nå 300 landskamper, det är bara ett fåtal spelare som har gjort det och vet hur det känns, säger Andonovski.
Hon har varit fantastisk ända sedan jag kom in i laget. Hon är en sann förebild för de yngre tjejerna, hon jobbar extremt hårt och är fullt fokuserad på att vara den bästa versionen av sig själv varje gång hon kliver ut på planen.

Sveriges Caroline Seger kan samtidigt komma upp i 212 A-landskamper, inte heller någon dålig bedrift. Therese Sjögran har landslagsrekordet på 214.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr