A-
A+

Veteranens succé – Sverige med i medaljkampen

Rolf-Göran Bengtsson var felfri.
Rolf-Göran Bengtsson var felfri.
RidsportTT

Rolf-Göran Bengtsson, 59, var felfri när EM i hoppning fortsatte i Tyskland. Tack vare det är Sverige fortfarande med i kampen om medaljerna inför fredagens final.

Jag kan inte önska mig mycket mer, säger Bengtsson.

Annons

Annons

Sverige ligger trea efter ledande Schweiz och Tyskland. Rolf-Göran Bengtsson på hästen Ermindo W visade vägen. Veteranen var felfri.

Jag kan inte önska mig mycket mer av min häst. Han kämpade verkligen och ville hoppa felfritt och lyssnade på ett bra sätt, säger han.

Rolf-Göran Bengtsson tog ett individuellt silver i OS i Peking 2008 och ett silver i lagtävlingen fyra år tidigare. I somras var han tillbaka som reserv i det lag som tog OS-guld i Tokyo.

Före Bengtsson hade både Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson Zanotelli stått för varsitt fel. Lindelöw fick ett snöpligt nedslag på det näst sista hindret.

Spontant känns det som att det borde varit ett steg till innan den kombinationen. Det är små marginaler, det är inte så många som är felfria här den här rundan heller, säger han.

Fyra fel för Fredricson

Peder Fredricson och Catch Me Not S var sist ut av svenskarna och lyckades inte heller gå felfri. Det blev ett fel för den nyblivne OS-guldmedaljören.

Man är sist ut och man vill gå felfritt och felfria rundor behövs. I dag blev det fyra fel, säger Fredricson som dock är nöjd med hästens prestation.
Avslutningsvis, i kombinationen, hoppade han fantastiskt, så det bådar gott inför fortsättningen.

Annons

Annons

Medaljläge

Topptrion Schweiz, Tyskland och Sverige har en liten lucka ner till resten av lagen och för Fredricson är medalj helt klart målet.

Det är därför vi är här, vi är inte här för att ha semester. Alla som är här har högt ställda mål, annars hade de inte varit på denna nivå. Vi har siktet inställt på felfria rundor från och med nu, sen får man se hur det går.

Tio lag är vidare till fredagens final i lagtävlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!