A-
A+

Vetlanda chanslöst när polska förarna stoppats

VM-tvåan Bartosz Zmarzlik var en av de polska förarna som stoppades av sina klubbar. Arkivbild.
VM-tvåan Bartosz Zmarzlik var en av de polska förarna som stoppades av sina klubbar. Arkivbild.
McsportTT

En skandal förstörde Vetlandas chanser i SM-kvartsfinalen i speedway. Flera polska stjärnors klubbar vägrade släppa iväg förarna till Sverige. Då hade Vetlanda inget att sätta emot Rospiggarna som tog semifinalplatsen.

Annons

Annons

Speedwayförarna är vana att resa Europa runt och tävla i flera nationella serier samtidigt, men plötsligt har flera polska klubbar stoppat sina stjärnor från att tävla i det svenska SM-slutspelet.

Risken för skador har angetts som orsak.

Det är inte bra. De bryter den överenskommelse som finns mellan länderna, säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige, till Radiosporten.

För Vetlanda blev avbräcket avgörande. Laget fick möta Rospiggarna i returmötet i kvartsfinalen utan sina tre polska förare, däribland världsstjärnan Bartosz Zmarzlik, som ligger tvåa i VM-serien.

Vetlanda förlorade första matchen mot Rospiggarna i Hallstavik med 42–48, men kunde inte vända på hemmaplan. Rospiggarna vann med 47–43, med Kim Nilsson som främste poängplockare, 12, och Timo Lahti på 10, hos upplänningarna.

I den andra semifinalen ledde Dackarna med 48–42 mot Lejonen inför den andra kvartsfinalen och kunde dra ifrån till utklassningssiffrorna 56–34.

I semifinalen väntar grundseriens två bästa lag. Seriesegraren Smederna från Eskilstuna får välja först och tog Rospiggarna. Därmed får Västervik ta sig an Dackarna.

Semifinalerna körs 28 och 29 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.