A-
A+

"Vi är bra i Sverige på att vara väldigt ödmjuka"

Viktor Claesson (i mitten) jublar tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski i segermatchen mot Spanien.
Viktor Claesson (i mitten) jublar tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski i segermatchen mot Spanien.
FotbollTT

En perfekt start på VM-kvalet.

Men finns det en risk att den svenska truppen svävar iväg?

Det är alltid risk när man vinner mot länder som Spanien men vi är väldigt bra i Sverige på att vara ödmjuka, säger Dejan Kulusevski inför bortamatchen mot Grekland.

Annons

Annons

Dejan Kulusevski på en pressträff inför VM-kvalet mot Grekland.
Dejan Kulusevski på en pressträff inför VM-kvalet mot Grekland.

Sverige har bara spelat tre kvalmatcher men redan nu infinner sig lukten av ett VM-slutspel i Qatar 2022 allt närmare.

För starten går inte att klaga på: Tre segrar på lika många matcher samtidigt som Spanien dels har förlorat mot Sverige och dels har tappat poäng mot Grekland.

Det gör att Sverige, som möter Grekland borta på onsdag, kan dra ifrån i kvalgruppen om kommande resultat går vägen.

Framför allt skapade 2–1-segern mot Spanien i torsdags bra förutsättningar.

Om Sverige vinner de fyra kommande matcherna är gruppsegern och VM-biljetten klar redan inför avslutningen mot Spanien i Sevilla den 14 november.

”Har varit stolta”

Vi har fått mycket hyllningar och vi har varit väldigt stolta över oss själva. Men samtidigt är det viktigt att lägga den matchen bakom oss. Vi har skaffat oss ett bra läge i gruppen men Grekland borta är väldigt tufft och sen har vi Spanien borta, säger målvakten Robin Olsen.
Det gäller att glömma matcherna vi har gjort och ta med de bra sakerna vi gör in till nästa match och sen kan vi njuta hur mycket vi vill när vi väl går vidare.

Dejan Kulusevski imponerade i offensiven och skapade stor oreda i det spanska försvaret. Men trots sin individuella succé och lagets starka inledning på VM-kvalet tror Kulusevski att den svenska truppen inte kommer att tillåta sig att sväva iväg.

Det är alltid en risk när man vinner mot länder som Spanien. Men vi är bra i Sverige på att vara väldigt ödmjuka, glada och positiva. Och vet att vi måste jobba ännu hårdare, säger han.

Annons

Annons

Lever efter devisen

I ledarteamet ägnar man sällan tid åt att blicka bakåt eller långt framåt. ”Då var då, nu är nu” är en devis som förbundskapten Janne Andersson och resten av ledarna lever efter. VM-kvalet är inget undantag.

Sedan Janne och jag började jobba tillsammans har vi inpräntat en match i taget. Det är lätt att stirra för långt framåt på vad som komma skall. Där är vi inte och det har vi varit duktiga på, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.
Någonstans har man fötterna på jorden och man kan inte börja stirra sig blind på vad vi ska göra på novembersamlingen. Det är helt ointressant. Allt handlar om vad vi ska göra på onsdag och sedan tar vi det därifrån.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!