A-
A+

"Vi blev lite tagna på sängen"

Det blev förlust för Degerfors i den allsvenska återkomsten.
Det blev förlust för Degerfors i den allsvenska återkomsten.
FotbollTT

Klassiska Degerfors har gjort 90 minuter i allsvenskan – för första gången sedan 1997.

Men den efterlängtade comebacken slutade i moll.

Det är nog inte många spelare som är jättestolta över sin insats i dag, säger Degerfors tränare Tobias Solberg efter 0–2 borta mot AIK.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nej, Degerfors hade en tuff premiär. Hemmalaget AIK hade bra pli på Degerfors offensiv samtidigt som nykomlingens försvar testades många gånger.

Vi blev väl lite tagna på sängen inledningsvis. De sätter en hög press och vi blir lite naiva. Vi tappar boll och gör enkla misstag, säger lagkaptenen Oliver Ekroth.

"Rejäl nivåskillnad"

Han upplever att Degerfors blev bättre ju längre matchen led.

Men...

Vi har svårt att skapa de här riktigt farliga målchanserna och det är väl det som krävs för att man ska göra mål. De gör två i dag och det känns som att det är en rejäl nivåskillnad, säger Ekroth.

TT: AIK borta i en premiär är tufft på förhand – är 0–2 något ni är väldigt missnöjda med?

Ja, det är klart. Vi åkte inte hit för att förlora eller spela lika. Vi vill vinna och vi försöker med det, men det här får vi lära oss av. AIK gör mycket bra saker mot oss i dag. Det är någonting vi måste kolla på och justera i vårt spel för att vara förberedda mot liknande motstånd. Det kommer att vara många tuffa matcher, säger Ekroth.

Annons

Annons

"Tagna av stunden"

Degerfors tränare Tobias Solberg var precis som Ekroth inne på att stundens allvar spelade in i den allsvenska återkomsten.

Det känns som vi är lite tagna av stunden, och vi hade hoppats på att vi hade kunnat göra det bättre. Det är inte så mycket mer att orda om. Vi möter ett bra, hårt jobbande AIK som vi inte lyckas få hål på, säger Solberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz