"Vi kommer kunna genomföra tävlingen"

Sverigepremiären i Bruksvallarna ser fortfarande ut att bli av, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum. Arkivbild.
Sverigepremiären i Bruksvallarna ser fortfarande ut att bli av, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum. Arkivbild.
SkidorTT

Längdskidornas Sverigepremiär i Bruksvallarna kommer att bli av i helgen, trots den ökade smittspridningen i samhället. Det säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Jag är övertygad om att vi kommer att kunna genomföra tävlingen på ett säkert sätt, säger hon till SVT.

Annons

Annons

Nästa tisdag införs hårdare restriktioner i landet, och max åtta personer får då träffas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Tävlingen i Bruksvallarna avgörs visserligen före åtstramningarna, men under måndagen uttryckte den svenske landslagschefen Anders Byström trots allt oro för premiären.

Nu ska det här införas efter helgen, men frågan blir ändå ”Kan man köra?”. Det vet jag inte, sade Byström till TT.

Mikaela Sundbaum tycker att det nya regeringsbeslutet är bra, och enligt henne påverkas inte Sverigepremiären av det nya regeringsbeslutet, på samma sätt som fotbollsmatcher på elitnivå inte behöver ställas in.

Eftersom vi håller på med elitidrott står vi utanför det här och måste sköta oss och hålla oss inom ramarna för det. Vi gör extremt mycket åtgärder för att det ska bli säkert och bra. Jag tycker att det är klokt att idrotten kan stå utanför om vi visar att vi klarar av att arrangera på ett sådant sätt, säger Sundbaum till SVT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons