A-
A+

"Vi vill ta tag i matcher från start"

Leo Carlsson firar sitt mål mot Finland i junior-VM. Ett riktigt taggat Sverige behövs till semifinalen mot Tjeckien.
Leo Carlsson firar sitt mål mot Finland i junior-VM. Ett riktigt taggat Sverige behövs till semifinalen mot Tjeckien.
IshockeyTT

Två senaste matcherna har Juniorkronorna startat uselt.

Händer det igen i JVM-semifinalen mot Tjeckien kan gulddrömmen vara över.

Nyckeln kommer att vara intensiteten och hur vårt spel blir från början, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid.

Annons

Annons

I sista gruppspelsmatchen hade Kanada tagit en 2–0-ledning efter bara ett par minuters spel och hade 3–0 efter första perioden. Det lyckades inte Sverige hämta sig ifrån (1–5).

Och i kvartsfinalen mot Finland kom Juniorkronorna knappt ur egen zon i första perioden, men lyckades tack vare strålande målvaktsspel av Carl Lindbom gå till periodvila med 1–1. Och till slut vinna med 3–2.

Jag sade till killarna efter första perioden: Vill vi se ut så här? Är vi nöjda? Nej, det är vi inte. Spelarna kände det också, att så får vi inte hålla på med. Vi får inte uppträda på det här viset. En match kan redan vara förlorad efter första 20. Men vi kom tillbaka och det är väldigt starkt av laget, säger Hävelid efter segern mot Finland.

"Positiv trend"

Att inte vara på tårna i början av semifinalen mot Tjeckien på onsdagskvällen, svensk tid, har inte Sverige råd med.

Om vi ska lyckas besegra Tjeckien så kommer nyckeln vara intensitet och hur vårt spel blir från början. Vi vill ta tag i matcher från start, säger Hävelid.
Vi har nu en positiv trend som vi ska hålla i, vi ska rida på den här vågen och spela såsom vi avslutade mot Finland. Det är viktigt att ha en positiv känsla framåt. Finland-matchen blev som en play off. Det är starkt att vända men det gäller att ta det vidare. Vi är medvetna om det och vi måste få fart på spelet redan från start.

Annons

Annons

Talangfulla spelare

Trots att Sverige vunnit de fyra senaste mötena med Tjeckien tror inte Hävelid på någon enkel match. Tjeckien har, trots övertidsförlusten mot Sverige i gruppspelet, varit ruskigt effektivt och har 33–7 i målskillnad.

Jag skulle säga att det är en 50/50-match. Det är ett av de bättre tjeckiska lagen på väldigt många år. De har många talangfulla och etablerade 03-spelare. När vi mötte dem senast drog vi det längsta strået och jag tror att det kommer bli en lika jämn match även den här gången, säger Hävelid.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.