A-
A+

Victor Hedman delägare i engelsk fotbollsklubb

Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman investerar i engelska fotbollsklubben Plymouth Argyle. Arkivbild.
Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman investerar i engelska fotbollsklubben Plymouth Argyle. Arkivbild.
FotbollTT

Svenske NHL-stjärnan Victor Hedman har köpt in sig i engelska fotbollslaget Plymouth Argyle.

"En dröm som går i uppfyllelse", säger 31-åringen till klubbens hemsida.

Annons

Annons

När NHL-laget Tampa Bay har sommarlov passar Victor Hedman på att snöra av sig skridskorna och sätta på sig investeringshatten. Den svenske backstjärnan ingår i ett konsortium som köpt in sig i brittiska fotbollslaget Plymouth Argyle.

"Jag har varit fotbollssupporter hela livet och är väldigt glad över att gå in i Argyle som investerare och supporter", säger Victor Hedman till klubbens hemsida.

Konsortiet, där även förre lagkamraten Ondrej Palat ingår, har köpt 20 procent av Plymouth för fyra miljoner pund, nära 50 miljoner kronor.

"Vad Simon (Hallet, klubbens ordförande, reds anm) och teamet bygger kring Argyle är otroligt och påminner mig om det vi byggde i Tampa. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få vara en del av två organisationer som är fokuserade på att uppnå framgång på högsta nivå och bibehålla det för kommande år", säger Hedman.

Plymouth Argyle spelar i League 1, den engelska tredjeligan, och slutade sjua i fjol. Tv-experten och AIK-profilen Bojan Djordjic spelade där 2005–2007.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.