A-
A+

Villa–Saik återställs och återupptas

I helgen spelar Villa Lidköping och Sandviken vidare i sin SM-semifinalserie i bandy. Arkivbild.
I helgen spelar Villa Lidköping och Sandviken vidare i sin SM-semifinalserie i bandy. Arkivbild.
BandyTT

Svenska bandyförbundet har beslutat att SM-semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandviken återställs till 1–1 i matcher i bäst av fem efter coronakaoset och återupptas på söndag.

Annons

Annons

Vändorna kring herrbandylagens matchserie, som återupptas i Lidköping, har varit många efter att Sandviken vunnit semifinalmatch 1 (5–4) och Villa match 2 (3–4).

I förra veckan drabbades Sandviken av utbredd coronasmitta i truppen och tvingades lämna walkover till match 3, vilket då resulterade i att Villa gick upp i en 2–1-ledning i semifinalserien. Sedan drabbades även Villa av ett virusutbrott, samtidigt som flera positiva fall upptäcktes i båda lagen. Det resulterade i att match 4, som skulle ha spelats i lördags, ställdes in och semifinalseriens framtid har sedan dess varit osäker. Men nu står det alltså klart att lagen börjar om med ställningen 1–1 i matcher.

Båda lagens önskan

"De båda klubbarna inkom under tisdagskvällen med önskemål om att Svenska bandyförbundets styrelse tillsammans med tävlingskommittén skulle upphäva beslutet om walkover i semifinal 3", skriver Svenska bandyförbundet på sin webbplats.

Semifinal 4 kommer att spelas i Sandviken på tisdag och en eventuell avgörande match 5 i Lidköping på skärtorsdagen, den 1 april.

Annons

Annons

Herrfinal på påskafton

AIK, som i måndags ut Edsbyn med 3–1 i matcher i sin semifinal och blev klart för sin första SM-final på 90 år, kommer därmed att få ett långt speluppehåll fram till finalen som avgörs i Uppsala på påskafton.

Herrarnas SM-final skulle ha spelats nu på lördag, men flyttades som en konsekvens av coronakaoset i semifinalserien mellan Villa och Saik. Damernas final mellan Villa Lidköping och Västerås kommer däremot att spelas på lördag, som planerat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!