Vissa besök tillåts hos Kriminalvården

Kriminalvården lättar på vissa coronarestriktioner från och med september. Arkivbild.
Kriminalvården lättar på vissa coronarestriktioner från och med september. Arkivbild.
KriminalvårdenTT

Annons

Annons

Från 1 september kommer intagna på Kriminalvården till viss del kunna få besök från närstående igen, rapporterar P4 Östergötland. Lättnaderna i restriktionerna gäller så kallade klass 3-anstalter, vilket är anstalter med den lägsta säkerhetsgraden.

Men det är bara myndiga personer som kommer att kunna besöka intagna och det kommer att ske utomhus med plexiglas mellan den intagna och besökaren.

Vi försöker hela tiden balansera risken för smittspridning och skyddet för de intagna med deras rättigheter att kunna få besök utifrån, säger Lennart Palmgren, Kriminalvårdens direktör för häkte, anstalt och frivård till P4 Östergötland.

Förhoppningen är att barn ska kunna besöka kriminalvårdens klass 3-anstalter i oktober, efter att myndigheten fått rutiner på plats som gör att besöken kan ske på ett naturligt och säkert sätt för barnen.

Även vissa permissioner kommer att kunna tillåtas i höst. Det var i våras som flera restriktioner infördes på Kriminalvårdens anstalter för att minska risken för smittspridning.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons