A-
A+

Vlhova överlägsen igen – rycker i slalomtoppen

Petra Vlhova vann slalomtävlingen i Lienz.
Petra Vlhova vann slalomtävlingen i Lienz.
AlpintTT

Petra Vlhova fortsätter att dominera den internationella slalomscenen. I slalomtävlingen i österrikiska Lienz tog slovakiskan sin tredje seger på fyra tävlingar. Bästa svenska blev återigen Sara Hector på en tiondeplats.

Annons

Annons

Efter en imponerande insats låg Elsa Fermbäck som bästa svenska på åttonde plats inför det andra åket, men väl där gick det inte riktigt lika bra. Hon hade inga större missar, men hade inte farten med sig för att slå sig in topp tio, utan stannade på en 21:aplats.

Bästa svenska blev i stället Sara Hector som följde upp tisdagens tredjeplats i storslalom med en tiondeplats, en placering före lagkamraten Anna Swenn Larsson. Upp till segrande Petra Vlhova var det dock långt, 1,6 sekunder närmare bestämt.

Vlhova kunde, trots ett misstag i det andra åket, köra hem segern med över en halv sekunds marginal till tvåan, hemmahoppet Katharina Liensberger, och nästan sju tiondelar till trean Michelle Gisin.

Slovakiskan har ett fint facit hittills denna säsong; hon har blivit etta, etta och tvåa och nu etta igen. Hon leder slalomcupen klart i Mikaela Shiffrins frånvaro och närmar sig även amerikanskan i den totala världscupen.

Nästa stopp för den alpina cirkusen blir kroatiska Zagreb den 4 januari med ytterligare en slalomtävling för både damer och herrar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.