-
+

VM-drottningen: "Flyter på fantastiskt"

Tiril Eckhoff tog sin femte medalj – och fjärde guld – under VM i Pokljuka.
Tiril Eckhoff tog sin femte medalj – och fjärde guld – under VM i Pokljuka.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Inför stafetten kallade Tiril Eckhoff Norge för "underdogs deluxe". Efteråt stod hon där med ännu en guldmedalj om halsen – hennes fjärde i Pokljuka.

Nu flyter det på fantastiskt, säger VM-drottningen.

Annons

Annons

Inför förra årets skidskytte-VM kom den norska stjärnan Tiril Eckhoff till Antholz som storfavorit efter att ha dominerat i världscupen. Väl där gick det dock inte alls norskans väg och hon fick inte med sig någon individuell medalj – även hon hon var med i två av stafettlagen som tog guld.

Hade bra magkänsla

I år har stjärnan däremot levererat. Hon har tagit två individuella guld och dessutom guld i mixed- och damstafetten samt ett silver i singelmixedstafetten.

Nu flyter det på fantastiskt, säger hon.

TT: Hur känns det med tanke på hur det gick i fjol?

Det blir ju lite så att när man haft en liten motgång så smakar det ju ännu bättre, säger hon och skrattar.

Just stafetter har under säsongen inte gått Norges väg, och Tiril Eckhoff har skjutit bort norskorna både en och två gånger. Men som hon själv sa, i Pokljuka flyter allt på.

I dag hade jag en så bra magkänsla, jag var inte alls nervös, säger Eckhoff.

Annons

Annons

"Smakar otroligt gott"

Förra årets VM-drottning, Marte Olsbu Røiseland, tog hand om den avslutande sträckan för Norge. Hon har haft ett lite liknande VM som Eckhoff hade i fjol – hon kom till Pokljuka som världscupledare men har inte fått med sig någon individuell medalj. Att hon klarade av att köra hem guldet – trots tre bom i första skyttet – betydde mycket för 30-åringen.

Det smakar otroligt gott, både personligen och för hela laget, säger hon.
Det har varit tufft och det var inte riktigt så här jag såg framför mig att VM skulle bli, men samtidigt är jag en person som blir jättebesviken men sen kan jag som tur är blicka framåt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss