A-
A+

VM i Qatar en dröm för Zlatan

VM 2022? Varför inte? Kvalar Sverige dit och han själv har vad som krävs vill Zlatan Ibrahimovic gärna göra karriärens tredje VM-slutspel.
VM 2022? Varför inte? Kvalar Sverige dit och han själv har vad som krävs vill Zlatan Ibrahimovic gärna göra karriärens tredje VM-slutspel.
FotbollTT

EM-slutspelet avgörs om några månader.

Där är tanken att Zlatan Ibrahimovic är med. Men han ser längre än så.

VM-slutspelet i Qatar nästa år hägrar.

Om jag mår som jag mår i dag är jag med, säger Ibrahimovic.

Annons

Annons

Han vill inte titta för långt fram. Det gör ingen fotbollsspelare på elitnivå vid 39 års ålder. Men ett sista VM – om Sverige lyckas kvalificera sig – lockar Ibrahimovic, trots att han då är fyllda 41.

Jag kör på. Allt handlar om hur jag mår, vilken fysisk status jag har. Jag kan önska, jag kan drömma men när det väl kommer till slutspelen, till de här samlingarna, i Milan, är det den fysiska statusen som avgör.
Det är vad det handlar om.

Vill inte prata bojkott

Qatar har uppmärksammats internationellt för de tusentals dödsfall som har kopplats till VM-förberedelserna. Människorättsorganisationen Amnesty kräver att Fifa pressar Qatar och ser till att gästarbetarnas situation verkligen förbättras, och i Norge pågår omfattande diskussioner om bojkott.

En fotbollsspelare vill inget annat än spela ett VM. Oftast blickar man tillbaka på VM och EM som man har spelat. Jag har en sak med VM, det är att jag inte gjort något mål i ett slutspel. Det är något jag ska slå. Jag kan inte ha den nollan. Allt det andra runt omkring tror jag andra har koll på, säger Ibrahimovic.

Annons

Annons

"Det är bedrövligt"

På frågan om att ställa sig bakom en bojkott av VM säger förbundskaptenen Janne Andersson:

Förbundet har valt en annan inställning än bojkott. Jag ställer mig bakom den i min roll. Sedan tycker jag att det är för jävligt att behöva gå till jobbet och riskera att avlida av olika sätt. Det är bedrövligt.
Samtidigt har förbundet valt den inriktningen att man väljer dialog i stället och då står jag bakom det. Jag är fotbollstränare och Zlatan är spelare och då vill man inget hellre än att ta sig till ett VM.

Positiv till att stanna i Milan

Zlatan Ibrahimovic är inne på att förlänga kontraktet med Milan. På bordet ligger, enligt uppgifter i italienska medier, ett förslag på spel i ännu en säsong?

Jag är positiv. En dag utan spelarna i Milan är som en dag utan mina två söner. Det är en sådan relation vi har, det är den atmosfären vi har skapat och det är just därför vi är så framgångsrika i Milan.
När jag är med dem, det är precis som om alla sitter i ett rum och väntar på att Zlatan kommer och säger vad vi ska göra. Det är lite den känslan. Jag vill fortsätta med dem och fortsätta att utvecklas.
Projektet Milan är spännande. Det är inte det projektet jag var med i för tio år sedan när man köpte in världsspelare från alla olika håll och bara körde på. Nu är det mer unga spelare man får jobba med och det tycker jag är spännande. De har en vilja att bli bättre. För mig gäller det att hänga med i tempot. Jag trivs väldigt bra i Milan, säger han.

Rättad: Korrigerar och förtydligar Amnestys inställning till Fifa och Qatar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!