A-
A+

Volvo Cars uppgång smittade inte av sig

Volvos finanschef Björn Annwall och vd Håkan Samuelsson, och Li Shufu, ordförande i Volvo Cars, deltar via länk, inför Volvos börsintroduktion på Volvo Showroom i Stockholm.
Volvos finanschef Björn Annwall och vd Håkan Samuelsson, och Li Shufu, ordförande i Volvo Cars, deltar via länk, inför Volvos börsintroduktion på Volvo Showroom i Stockholm.
EkonomiTT

Volvos comeback på Stockholmsbörsen blev en stor succé under den första handelsdagen. Men glädjen smittade inte av sig på börsen som helhet som fick en deppig avslutning på veckan.

Annons

Annons

Under fredagen var det dags för Volvo Cars att ta klivet tillbaka in på Stockholmsbörsen.

Frågetecknen har varit många inför introduktionen och teckningskursen på 53 kronor var i botten av det prisintervall som satts upp inför noteringen. I den inledande handeln steg dock aktien omedelbart och slutade på 65,2 kronor, en uppgång på 23 procent.

Tunga fall för tungviktare

Detta samtidigt som Stockholmsbörsens OMXS-index backade 0,9 procent när två indextunga bolag, Swedbank och H&M föll tungt. De båda tappade 4,3 respektive 3,8 procent, men nedgången hänger samman med att aktierna i dag handlas utan rätt till utdelning vilket ofta innebär att kursen faller.

Stockholmsbörsens nedgång under fredagen innebär att OMXS-index backade 0,3 procent under veckan som helhet.

Från rapportfloden noteras att skogsbolaget SCA:s rapport fick ett dystert mottagande, aktien backade 2,9 procent. Securitas delårsrapport fick också ett kyligt mottagande och aktien sjönk 4,4 procent.

Annons

Annons

Synsam gjorde entré

Nätbanken Nordnet steg inledningsvis efter sin rapport då banken meddelade att den ser utrymme för extrautdelning, aktien vände dock ned och backade 3,1 procent. En höjd utdelning öppnar även Lundin Energy för i samband med sin rapport och aktien steg 0,2 procent.

I skuggan av Volvo Cars har även Synsam gjort debut på börsen, teckningskursen var satt till 50 kronor per aktie och aktien stängde på 54 kronor, en uppgång på 8 procent.

Frankfurtbörsen backade 0,1 procent, Londonbörsen handlades i sidled och Parisbörsen steg 0,4 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.