A-
A+

Walsh till Barcelona för rekordsumma

Keira Walsh är klar för Barcelona. Arkivbild.
Keira Walsh är klar för Barcelona. Arkivbild.
FotbollTT

Den engelska fotbollsspelaren Keira Walsh är klar för Barcelona. 25-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med den spanska mästarklubben. Övergångssumman på fem miljoner är den högsta någonsin.

Annons

Annons

Barcelona presenterar sitt nyförvärv på sin hemsida där hon beskrivs som "en av de bästa spelfördelarna på mittfältet i världen". Övergångssumman är inte något som bekräftas av varken Barcelona eller Manchester City.

Enligt brittiska medier handlar det om motsvarande 4,9 miljoner kronor, den högsta någonsin för en damspelare. Det tidigare rekordet var från Pernille Harders övergång från Wolfsburg till Chelsea. Det kostade den engelska klubben motsvarande 3,6 miljoner kronor.

Mittfältaren har tillhört Manchester City sedan 2014 och har spelat över 200 matcher för klubben och vunnit fyra ligatitlar.

"Alla hos Manchester City tackar Keira för hennes bidrag under hennes tid i klubben och önskar henne all lycka i framtiden", skriver klubben på sin hemsida.

Även i landslaget har hon blivit en viktig kugge i det lag som i somras tog EM-guld på hemmaplan. Walsh blev då matchens lirare i finalen mot Tyskland.

Walsh är bara den senaste i raden supervärvningar från den spanska storklubbens sida. Man har i sommar även tagit in superstjärnan Lucy Bronze.

I Barcelona spelar även svenska Fridolina Rolfö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.