Wernbloom: "Inte orolig för fem öre"

Pontus Wernbloom (till vänster) jublar efter sitt 1–1-mål borta mot Malmö FF, men IFK Göteborg föll med 1–3 mot serieledaren.
Pontus Wernbloom (till vänster) jublar efter sitt 1–1-mål borta mot Malmö FF, men IFK Göteborg föll med 1–3 mot serieledaren.
SportTT

IFK Göteborg kämpar för sin allsvenska existens.

Samtidigt har mittbacken Mattias Bjärsmyr fått covid-19, men Pontus Wernbloom är inte orolig för en smittspridning i laget.

Inte för fem öre, säger Wernbloom efter 1–3 borta mot Malmö FF.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Borta mot serieledaren Malmö FF kom IFK Göteborg till spel utan mittbacken Mattias Bjärsmyr, som har isolerats från laget sedan han testat positivt för covid-19.

Det är klart att han saknas. Han är en av våra bästa spelare. Sedan är det ju vad det är, säger Pontus Wernbloom efter 1–3-förlusten på bortaplan.

"Minimera det"

Han är dock inte orolig för att det ska ske en smittspridning i truppen.

Inte orolig för fem öre. De (medicinska ledarna) har koll på det. Får man det så får man det, men det är klart att jag gör allt som står i min makt för att inte få det. Man måste vara lite professionell. Så får vi hoppas att vi minimerar det, för det (en smittspridning) är det sista vi behöver.

Med fem matcher kvar att spela har IFK Göteborg två poäng ner till Helsingborg på kvalplats och fyra poäng till bottenlagen Kalmar och Falkenberg.

Tabelläget är väl liknande som innan. Det är inget som har förändrats, säger Wernbloom.

Resultaten gick i övrigt Göteborgs väg i omgången. Kalmar och Falkenberg kryssade mot varandra och Helsingborg föll mot Örebro (2-3).

Det är tacksamt för oss, men det är inte där vi ska titta utan vi ska titta på oss själva. Det är det som kommer att vara avgörande för oss, säger tränaren Roland Nilsson, som säsongen 2010 tränade MFF till SM-guld.

Närmast väntar tabellnian Örebro på hemmaplan och därefter bottenkonkurrenten Helsingborg på bortaplan.

Nu måste vi slicka såren och ladda om för söndag. I dag gav vi bort väldigt mycket och då vinner du inte fotbollsmatcher. Framför allt inte mot ett lag som Malmö, säger Wernbloom och fortsätter:
Vi måste hitta tillbaka till oss själva. Vi har en hel vecka att förbereda oss och det är det enda vi får göra. Någonstans får det väl börja på träningsplanen.

Annons

Annons

"Skänk från ovan"

Anders Christiansen gav MFF ledningen på straff redan efter två minuter. Wernbloom kvitterade tjugo minuter senare efter att MFF-målvakten Marko Johansson halkat och gett Göteborgsspelaren öppet mål.

Det var en skänk från ovan. Det var bara att tacka och ta emot.

I den 35:e minuten satte dock Ola Toivonen 2–1 för Malmö och i den andra halvleken nickade mittbacken André Calisir olyckligt bollen i eget mål fram till 3–1.

Det funkar inte att vi spelar såhär. Vi måste spela mer cyniskt. Det går inte att vi gör sådana misstag som vi gör, säger Wernbloom.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons