A-
A+

WHO varnar för brist på medicinsk utrustning

Situationen vid Kabuls flygplats gör det svårt att leverera medicin och vårdutrustning till landet, varnar WHO.
Situationen vid Kabuls flygplats gör det svårt att leverera medicin och vårdutrustning till landet, varnar WHO.
AfghanistanTT

Den medicinska utrustning som WHO har i Afghanistan kommer bara att räcka i en vecka. På grund av situationen vid Kabuls flygplats kommer mer utrustning inte in i landet, varnar organisationen.

Annons

Annons

I Dubai finns 500 ton medicin och utrustning som inte kan levereras till Afghanistan på grund av den kaotiska evakueringen vid flygplatsen i Kabul, där kommersiella flyg inte kan landa, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

WHO har nu bara tillräckligt med materiel i landet för en vecka, säger Ahmed al-Mandhari, regionchef för WHO i området kring östra Medelhavet.
Länder som skickar hit tomma plan för att hämta människor som ska evakueras känner inte att de kan hjälpa till.

I söndags gick WHO och UNICEF gemensamt ut med en uppmaning till en "omedelbar etablering av en pålitlig och robust humanitär luftbro för att skicka in materiel".

"Även före den senaste veckans händelser utgjorde Afghanistan världens tredje största humanitära insats, med över 18 miljoner människor som behövde hjälp" stod det då i uttalandet.

Evakueringarna fortsätter vid flygplatsen, från vilken tiotusentals afghaner och utländska medborgare har lämnat landet sedan talibanerna tog makten för drygt en vecka sedan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!