Williams och Nadal båda vidare i Paris

Serena Williams under matchen mot Kristie Ahn.
Serena Williams under matchen mot Kristie Ahn.
TennisTT

Serena Williams jagar sin 24:e grand slam-titel, Rafael Nadal sin 20:e.

Båda tog sig vidare från första omgången i Franska mästerskapen.

Annons

Annons

Det var en match med två olika ansikten som utspelade sig mellan Serena Williams och Kristie Ahn på tennisgruset i Paris. I första set hade Serena Williams stora problem mot sin amerikanska landsmaninna, som efter massor av misstag från Williams hade chans att serva hem första set vid ledning 5–4.

Kross i andra set

Då bröt Serena Williams tillbaka, vann sedan setet med 7–6 efter tiebreak och städade sedan undan andra set enkelt med 6–0.

Den stora skillnaden var självförtroendet. Jag måste spela med mer självförtroende, som att jag är Serena, förklarar den 39-åriga legendaren lyftet efter den skakiga inledningen.
Hon tappade lite nivå i början av andra set och det kunde jag dra nytta av.

Serena Williams jagar sin 24:e grand slam-titel i singel, vilket skulle innebära en tangering av Margaret Courts rekord. Efter att ha åkt ut i semifinal i US Open för några veckor sedan drog Williams sig ur grusturneringen i Rom på grund av hälproblem, men de hindrar henne inte från spel på Roland Garros.

Nu väntar Tsvetana Pironkova i nästa match. Den 33-åriga bulgariskan är precis som Serena Williams mamma och gjorde nyligen en succéartad comeback i US Open, då hon efter ett drygt tre år långt uppehåll tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Det kommer bli en lång match. Hon kommer få tillbaka många bollar, men det kommer jag också. Jag är redo, säger Williams.

Annons

Annons

Tre raka för Nadal

På herrsidan har grusgiganten Rafael Nadal chans att bli historisk på samma sätt. Spanjoren, som sensationellt åkte ut mot argentinaren Diego Schwartzman redan i kvartsfinal i Rom, har möjlighet att tangera Roger Federers rekord på 20 singeltitlar i grand slam-sammanhang. Titelförsvararen Nadals första steg mot det som skulle kunna bli 13:e segern i Franska mästerskapen togs ganska enkelt. Jegor Gerasimov, Belarus, besegrades med 6–4, 6–4, 6–2.

I nästa omgång ställs han mot Mackenzie McDonald, USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons