A-
A+

WTA-chefen tror inte på mejl från stjärnan

Peng Shuai. Arkivbild.
Peng Shuai. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Mysteriet kring den försvunna kinesiska tennisstjärnan Peng Shuai tätnar sedan statliga kinesiska medier publicerat ett mejl som påstås komma från Peng. WTA-chefen tror inte att Peng skrivit mejlet.

Jag har svårt att tro det, säger Steve Simon.

Annons

Annons

Tennisorganisationen WTA har fått ett mejl som uppges ha skrivits av Peng, i vilket hon tillbakavisar anklagelser om sitt försvinnande och skriver att hon vilar upp sig hemma och att allt är bra.

Statliga kinesiska medier har publicerat en skärmdump från Twitter med mejlet. Twitter är förbjudet i Kina, vilket är en av anledningarna till att tennisorganisationens ordförande och vd Steven Simon inte tror att Peng skrivit det.

"Jag har svårt att tro att Peng verkligen skrev mejlet som vi fick och vad som sägs om henne i mejlet", säger Simon i ett uttalande.

Peng, tidigare världsetta i dubbel och en av Kinas mest kända idrottare, skrev för en tid sedan i kinesiska sociala medier att en tidigare medlem i Kinas högsta beslutsfattande organ, politbyrån, tvingat henne till sex. De ska sedan ha inlett en relation med varandra.

Inlägget raderades snabbt och sedan dess har Peng, 35, inte hörts av.

WTA har krävt att kinesiska myndigheter utreder händelsen och har fått svar från Kinas tennisförbund att Peng är i säkerhet och inte fysiskt hotad.

Ingen har dock lyckats få direktkontakt med Peng, vilket ställer frågetecken kring det nu publicerade mejlet, om det verkligen är hon själv som skrivit det. I mejlet står det att Peng säger att hon inte är försvunnen eller i fara:

"Jag vilar bara upp mig hemma och allt är bra", står det i mejlet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.