A-
A+

Xavi har bestämt sig: Vill hem till Barcelona

Xavi ryktas till Barcelona. Arkivbild.
Xavi ryktas till Barcelona. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Xavi är inte till salu, det är den qatariska klubben Al Sadds meddelande till Barcelona. Sedan Barcelona skickat en delegation till Qatar har ryktena intensifierats. Men 41-åringen hoppas på en återkomst i Spanien.

Klubbarna vet vad jag vill och jag hoppas att det löser sig snart, säger han

Annons

Annons

Två personer från den katalanska storklubben har rest ner till Qatar för att förhandla fram en flytt för Barcelona-ikonen Xavi, sedan tränaren Ronald Koeman sparkats i förra veckan.

Och får huvudpersonen själv bestämma, följer han med dem därifrån och tar över som huvudtränare i sin moderklubb.

Jag önskar att jag kommer hem igen. Att återvända till Barcelona vore spektakulärt och spännande, säger han.
Jag har pratat med Barcelona i flera dagar, allt är klart. Klubbarna vet vad jag vill och jag hoppas att det löser sig snart.

Men Al Sadd är inte redo att ge med sig så lätt, även om man förstår intresset.

"Vi välkomnar den administrativa delegationen från Barcelona, och vi uppskattar och respekterar detta" skriver Al Sadds vd Turki al-Ali på klubbens Twitter.

"Klubbens inställning har varit klar från början – vi är fast beslutna att behålla vår tränare Xavi hos oss och vi kan inte låta honom lämna vid denna känsliga tid på säsongen."

Spanska medier rapporterar att Xavis utköpsklausul från kontraktet med Al Sadd ligger på tio miljoner euro, runt 100 miljoner kronor.

Klubbordföranden Joan Laporta har tidigare sagt att han tror att Xavi kommer att träna Barcelona, men han "vet inte när".

Just nu leds Barcelonas förstalag av B-lagstränaren Sergi Barjuan. Ronald Koeman sparkades efter en skakig inledning på säsongen. Barcelona ligger på nionde plats i La Liga-fotbollen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.