A-
A+

Ymer klar för ny kvartsfinal

Mikael Ymer servar mot Max Purcell.
Mikael Ymer servar mot Max Purcell.
TennisTT

Blir det tredje gången gillt för Mikael Ymer?

I den sista turneringen inför US Open har svensken nått sin tredje ATP-kvartsfinal och kan gå till sin första semifinal.

Annons

Annons

Mikael Ymer går starkt i Winston-Salems ATP-turnering. Efter en meriterande seger mot 48-rankade spanjoren Albert Ramos-Vinolas i andra omgången blev det vinst även mot australiern Max Purcell i nästa match och Sverigeettan på herrsidan är därmed klar för sitt livs tredje kvartsfinal på touren.

Mot Purcell hade den 90-rankade svensken inga problem, ledde från första bollen och vann med 7–5, 6–2 i turneringen i North Carolina.

Kvartsfinalen i Winston-Salem är karriärens – och sommarens – tredje kvartsfinal på ATP-touren, efter framgångar i Gstaad och Kitzbühel i juli. Där blev det förluster, och för att ta sig till en första semifinal måste Ymer nu besegra 51-rankade amerikanen Frances Tiafore, som på vägen till kvartsfinal bland annat besegrat förre världsettan Andy Murray.

Ymers toppade form bådar gott inför inför US Open, som inleds nästa vecka och lottas senare under torsdagen.

I årets fjärde grand slam-turnering får Mikael Ymer dock inte sällskap av sin bror Elias, som förlorade direkt i US Open-kvalet, han tog bara fyra game mot fransmannen Maxime Janvier.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!