A-
A+

Ymer nobbar wildcard till Stockholm Open

Mikael Ymer. Arkivbild.
Mikael Ymer. Arkivbild.
TennisTT

För första gången på knappt 25 år har Stockholm Open lyckats locka sju av världens 20 bästa spelare till Kungliga tennishallen.

Men Sverigeettan Mikael Ymer har tackat nej till ett erbjudande om ett wildcard.

Annons

Annons

Sju av världens 20 bästa tennisspelare, bland andra OS-guldmedaljören Alexander Zverev, är anmälda till Stockholm Open i Kungliga tennishallen den 6–13 november.

Ett namn som saknas är Sveriges högst rankade manlige spelare Mikael Ymer, 88:a i världen, som tackat nej till ett wildcard.

"Micke" är Sverigeetta och vi har naturligtvis velat göra allt vi kan för att kunna få honom att "committa" till tävlingen så tidigt som möjligt. Vi har sträckt ut handen mot honom och gett, som vi tycker, ett bra erbjudande som han har valt att tacka nej till, säger Stockholms Opens turneringsdirektör Thomas Enqvist.

Hänvisar till Ymer

TT: Så han kommer inte att spela?

Som det ser ut nu, nej, eftersom han har tackat nej. Men personligen vill jag naturligtvis att "Micke" spelar.

TT: Har han angett några specifika skäl?

Det bästa är väl kanske att prata med honom. Det funkar ju så att de spelare som man verkligen vill ha till turneringen, "Micke" är en av utav dem, försöker man jobba fram en deal och ett erbjudande som spelaren accepterar. Det har vi inte lyckats göra med "Micke".

Trots misslyckade wildcard-förhandlingar med Mikael Ymer är Thomas Enqvist nöjd med startfältet.

Annons

Annons

Inte hänt sedan 1997

Det kan tillkomma något namn till, men än så länge har vi ju sju av topp-20 i världen och det har vi inte haft sedan 1997 tror jag. Startfältet kommer att vara supersuperstarkt, säger han.

Enqvist ser fram emot att kunna arrangera den klassiska turneringen, som ställdes in förra året på grund av coronapandemin, inför fullsatta läktare.

Jag tycker att det är så otroligt kul för svensk tennis att vi verkligen får en tävling i yppersta världsklass, att den svenska tennispubliken får se alla de här fantastiska spelarna.

Redan tidigare var världsfyran Alexander Zverev, Tyskland, norska stjärnskottet Casper Ruud och regerande mästaren från 2019 Denis Shapovalov, Kanada, klara för Stockholm Open.

Under måndagen tillkom också följande namn; polacken Hubert Hurkacz (rankad 12:a i världen), Cristian Garin, Chile (17), franska veteranen Gaël Monfils (18) och 20-åriga italienaren Jannik Sinner (14). Den sistnämnde kommer dock hoppa av om han kvalar in till ATP-slutspelet i Turin 14–21 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.