A-
A+

Ymer till kvartsfinal efter värmerysare

Mikael Ymer i Washingtonturneringen.
Mikael Ymer i Washingtonturneringen.
TennisTT

Stundtals stapplade tennisspelarna fram i hettan i Washington. Till slut kunde Mikael Ymer ta sig till sin tredje kvartsfinal för året i en ATP-turnering.

Annons

Annons

Den 23-årige svensken besegrade finländaren Emil Ruusuvuori med 6–3, 6–7, 6–4 i tredje omgången i Washingtons ATP-turnering.

Det var 36 grader varmt och gassande sol över utomhusbanan i den amerikanska huvudstaden.

Ymer vann komfortabelt första setet, i det andra följdes spelarna åt och Ruusuvuori vann i tiebreak med 7–3.

I det tredje, då spelarna var klart påverkade av värmen, bröt de varandras servegame flera gånger om. Ymer hade länge ett underläge, men gick sedan från 3–3 till 5–3 och vann till slut med 6–4 efter nästan tre timmars spel.

I kvartsfinalen får han möta Grigor Dimitrov, Bulgarien, eller Sebastian Korda, USA.

Dimitrov och Korda möttes under natten mot fredag svensk tid, men efter det att bulgaren tagit hem första set med 6–4 avbröts spelet på grund av regn. Alla matcher som stoppades när ovädret drog in över Washington kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.

På vägen till sin tredje kvartsfinal i år, den första sedan i januari, har den 115-rankade svensken slagit ut den förre världsettan Andy Murray, nu rankad 50:e, den ryske 36-rankade Aslan Karatsev och nu alltså den 46-rankade finländaren Ruusuvuori.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.