A-
A+

Ymer ute ur Australian Open: "Jag blev utspelad"

Mikael Ymer är utslagen ur Australian Opens herrsingelturnering.
Mikael Ymer är utslagen ur Australian Opens herrsingelturnering.
TennisMelbourne, TT:s utsände

Mikael Ymer har spelat klart i Australian Open. Japans Yoshihito Nishioka blev för tuff och besegrade svensken i raka set.

Jag blev utspelad i dag, säger Ymer efter matchen.

Annons

Annons

Yoshihito Nishioka, seedad som 31:a, var på pappret ett tufft motstånd för Mikael Ymer, rankad 69:a i världen. Så blev det också i verkligheten, när Ymer klev in i Australian Open.

Jag måste få låta det sjunka in lite mer. För jag kände att jag kunde ta mer chanser, men också – han gör det inte lätt för en – jag får tillbaka väldigt mycket bollar. Han gör det bra, och jag gör det inte tillräckligt bra, säger Mikael Ymer efter matchen.

TT: Är det något du känner att du fick till hyfsat?

Jag tycker att jag kämpade, vilket alltid är en bra grej. Men det finns mycket jobb kvar att göra. Och jag ser faktiskt fram emot att komma hem och fortsätta arbeta och få utvecklas, säger Ymer.

"Han var bollsnål"

Melbourne bjöd på fina tennisförhållanden med vindstilla, 24 grader och mestadels sol, även om en svag bris kändes alltefter matchen fortskred. Det var ungefär lika många rödvita som blågula i publiken, även om de sistnämnda oftast var mer högljudda.

Jag trivs verkligen här, det är kul att det var så många svenskar på läktaren, säger Ymer.

Nishioka var inledningsvis den starkaste och bröt Ymers serve i tredje game. Ymer lyckades i sin tur inte bryta japanens, och förlorade första med 4–6.

Jag visste inte att han var bollsnål på den här nivån. Det är naturligast för mig att vara offensiv och slå bort folk, det blev lite mittemellan, säger Ymer.

Inledningen av andra set blev en upprepning av den första. Viss dramatik bjöds det på sidan av planen, där en vakt kollapsade i solen. Ymer räckte över en energidrycksflaska. Kanske hade han behövt den energin själv, då bollarna inte gick hans väg. Ymer var tydligt frustrerad, irriterades på att vissa i publiken stod upp, och sulade en boll flera meter över läktaren i ilska. Setet slutade med 2–6-förlust, men Ymer säger att incidenterna störde hans spel.

Först i tredje set lyckades svensken bryta Nishiokas serve, och gå upp i en 2–0-ledning. Det gav visst hopp.

Kanske lite, men jag kände fortfarande inte att jag kom in i duellerna. Jag var för passiv, säger Ymer.

Annons

Annons

"Inte nödvändigtvis dåligt"

Nishioka svarade snabbt, och bröt därefter Ymers serve två gånger om och tog ledningen. Men Ymer lyckades för andra gången bryta serven och kvittera till 4–4, och sedan ta ledningen med 5–4. Men närmare än så kom aldrig svensken. Nishioka samlade sig och vann de återstående tre gamen och tog setet med 5–7.

TT: Casper Ruud sade häromdagen att du har en chans att slå vem som helst när du har ditt bästa spel. Vad gjorde att du inte hade ditt bästa spel i dag?

Jag tycker inte nödvändigtvis att jag spelade dåligt. Det är jättesnälla ord från Casper, han är en av mina närmaste vänner, framför allt på touren. Som sagt, jag vet inte riktigt. Jag får ringa mina tränare och fråga vad exakt jag behöver göra.

TT: Vad händer nu?

Nu ska jag hem. Jag har bett om wildcard till nästa veckas tävlingar i Belgien och Frankrike, så får vi se om jag får det. Sedan är det Davis Cup, förhoppningsvis.

TT: Hur ska du ladda om?

Som jag alltid gör, åka hem, träffa familjen och åka ut igen. Det kunde ha varit mycket värre resa. Jag fick en kvartsfinal från kval (i ATP-tourtävlingen Adelaide International 2 förra veckan), så man får se det positiva.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.