A-
A+

Ymer vidare – efter stark upphämtning

Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild.
TennisTT

Elias Ymer är vidare till andra rundan i Båstad.

25-åringen var illa ute – men reste sig och slog japanen Taro Daniel med 2–1 i set.

Jag servade för matchen och Taro vände på det. Då tänkte jag att jag också kan göra det, säger han i C Mores sändning.

Annons

Annons

Segersiffrorna skrevs till 6–2, 6–7 (6–8), 6–4 och i den andra rundan väntar antingen 134-rankade schweizaren Henri Laaksonen eller 62-rankade italienaren Lorenzo Musetti.

Jag kollar inte lottningen längre, men det spelar ingen roll. Jag trivs bra i Båstad. Jag har varit här i åtta år och jag älskar det här sade Ymer och rev ner stora applåder från hemmapubliken.

Svensktvåan, som fick ett wild card till turneringen och som inte spelat i en ATP-tävling sedan Australian Open i februari, inledde piggt och vann första set tämligen enkelt efter att ha brutit japanens serve fram till både 4–2 och 6–2.

I det andra blev det jämnare.

Ymer hade slagläge efter att ha brutit Daniels serve fram till 5–3, men japanen bröt tillbaka direkt och tog sedan matchen till ett tiebreak.

Där tog Daniel kommandot och plockade hem setet genom att vinna med 8–6.

Japanen fortsatte på den inslagna vägen i det tredje setet och hade svensken i rejäl brygga med en 3–0-ledning, men Ymer kom tillbaka. 25-åringen hämtade upp till 3–3 och vann sedan setet med 6–4, vilket tar honom vidare till den andra rundan.

Under tisdagen kliver brodern och Sverigeettan Mikael Ymer in i turneringen där han ställs mot 80-rankade finländaren Emil Ruusuvuori.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!