Ystads IF vann handbollspremiären

Ludvig Hallbäck. Arkivbild.
Ludvig Hallbäck. Arkivbild.
HandbollTT

Efter fem månaders försäsong var det dags för handbollsligan att sätta i gång.

Ystads IF vann ligapremiären hemma över Varberg med 31–26.

Det var jäkligt gött, säger storskytten Ludvig Hallbäck.

Annons

Annons

Coronapandemin stoppade handbollsligan i mars med en match kvar av grundserien.

Det var två otroligt spelsugna lag som sprang på allt. Det är fruktansvärt skönt att det är i gång igen, vi har vääntat sedan i mars, säger Varbergs Daniel Lindroos till C More i paus.

Första halvlek blev jämn, det stod 14–14 i halvtid. I den andra sprang hemmalaget ifrån och vann rättvist. 19-årige Ludvig Hallbäck var den som svarade för rycket när han gjorde 17–16 och 18–16 i början av andra halvlek. Totalt blev det nio stycken av Hallbäck, flest av alla.

Det är skönt att komma i gång och att få vinna första matchen. Jag är nöjd med min andra halvlek, i den första var jag lite ringrostig. Hela laget var lite ringrostigt, men i den andra halvleken kunde vi lägga i en växel till, säger Hallbäck till C More.

Varberg har coronapandemin att tacka för att man över huvud taget spelar i högsta ligan den här säsongen, eftersom laget låg sist när serien stoppades. På grund av att det inte kunde spelas kval fick alla lag i ligan spela kvar och serien utökades i stället med ett 15:e lag, Aranäs, som flyttades upp.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons