-
+

Ytterligare chef utreds för vaccinfusk

Personen på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
Personen på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
CoronavirusetTT

En femte chef inom äldreomsorgen i Eskilstuna utreds för att kringgått turordningen vad gäller vaccineringen för covid-19, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Annons

Annons

Chefen ska enligt tidningen ha ringt runt och sökt vaccindos till sig själv. Sedan tidigare är fyra andra chefer under utredning för att ha vaccinerat nära anhöriga före sjukvårdspersonal.

Det rör sig om en annan typ av situation, den femte har sökt överblivna doser till sig själv. Det blir ett annat spår så att säga, men utredningen pågår, säger Carl-Fredrik Movitz, kommunikationsstrateg på Eskilstuna kommun till Eskilstuna-Kuriren.

De fem cheferna är tills vidare avstängda från sina tjänster, något som Movitz beskriver som "inte en disciplinär åtgärd" utan något som gjorts för att "ge både dem och utredningen lite utrymme".

I går sade Transparency International, som bevakar korruption i världen, att man ser allvarligt på det som inträffat i Eskilstuna.

Det är ett tydligt exempel på korruption: Man har utnyttjat sin ställning för egen vinning. Det riskerar att skada förtroendet för vaccinationsprocessen, säger organisationens svenske ordförande Ulrik Åshuvud, till TT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss