Zaar nådde milstolpe i Rögletröjan

Daniel Zaar har gjort 101 poäng för Rögle. Arkivbild.
Daniel Zaar har gjort 101 poäng för Rögle. Arkivbild.
IshockeyTT

Rögle hemmabesegrade Örebro och återtog platsen som serieledare.

En av arkitekterna bakom vinsten var trotjänaren Daniel Zaar som med två assist gjorde poäng 100 och 101 i den gröna tröjan.

Det är kul att uppnå det och att få göra det för den här klubben också, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Han kommer från Jonstorp, bara tolv kilometer från Rögles hemmahall Catena arena, och under den pågående säsongen har han varit lagets bästa poängplockare med 10 mål och 16 assist.

Poäng 100 och 101 firade han med att se klubben han håller närmast hjärtat återta den förstaplats i SHL-tabellen som Frölunda temporärt erövrat.

Jag kommer ju härifrån och det har alltid varit Rögle som jag hejat på. När jag var liten fajtades jag visserligen mot dem när jag spelade för Jonstorp, men jag kom ju ofta hit och tittade. Jag vet om vilken känsla det är runt klubben. Hela stan älskar Rögle. Det är en ära att få göra det i en sådan här klubb, säger han.

Efter junioråren i Jonstorps IF spelade Zaar först J18- och sedan J20-hockey i Rögle innan han säsongen 2012-2013 debuterade i A-laget, ett år då han också lånades ut till hockeyallsvenska Karlskoga.

Sedan dess har det blivit utflykter till både Luleå och AHL-klubbarna Lake Erie Monsters och Cleveland Monsters.

2017-2018 studsade han i Malmö Redhawks innan han 2018-2019 var tillbaka i den gröna tröjan.

Klubben har gett mig en trygghet och jag har fått spela med bra spelare och tränare. Cam och Chris Abbott har gjort mycket med klubben, tagit hit många bra spelare och bidragit till en inställning med höga krav.

Efter segern mot Örebro leder Rögle SHL, en poäng före Frölunda som har spelat två matcher mer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons