Zackrisson kritisk: Det här var för dåligt

Leksands Patrik Zackrisson. Arkivbild.
Leksands Patrik Zackrisson. Arkivbild.
IshockeyTT

Leksands lagkapten, Patrik Zackrisson, var ärligt hård och kritisk efter 0–2-förlusten mot Växjö.

Det här var för dåligt. Vi kastade bort den här matchen. Hela laget var på hälarna, säger han.

Annons

Annons

Detta var Leksands tredje raka förlust och laget har rasat ner i botten av tabellen. En tuff höst väntar för dalalaget.

Nu gäller det att alla litar på sin egen förmåga och inte väntar på att någon annan ska göra något. Alla måste bidra på isen, säger Patrik Zackrisson.

De lustfyllda dagarna efter de inledande omgångarna har nu förbytts mot en sammanbiten stämning efter tre raka förluster. Tonen inom laget är hård, rak och ärlig. Något som bland annat märktes efter förlusten mot Frölunda då Leksands tränare på ett ovanligt sätt namngav några av sina spelare med namn som inte höll måttet. En av dessa spelare var hans egen lagkapten Patrik Zackrisson.

Det var helt okej för mig. Det är viktigt att ha högt i tak och de som gör fel måste kunna få rätta till det. Det är jätteviktigt att ha en rak kommunikation, belysa felen och inte sopa något under mattan, säger Zackrisson.

Skärper tonen

Han säger att detta är ett av de nya inslagen i Leksands omklädningsrum. Därför är det naturligt att Zackrisson skärper tonen, även utåt, när problemen nu hopar sig för dalalaget.

Efter matchen mot Växjö var han exempelvis starkt kritisk inför det faktum att Leksand spelade fem powerplay utan att göra mål:

Det var för mycket slarv med pucken, för dåliga mottagningar, för många tappade puckar, får många tekniska misstag. Vi fick inte upp tempot. Det var helt enkelt för dåligt.
Här jag har som lagkapten en viktig roll att visa vägen.

Annons

Annons

Tålamod

Leksands tränare Björn Hellkvist manar samtidigt till tålamod och poängterar samtidigt att det förändringsarbete som nu sker tar tid. Detta håller Patrik Zackrisson med om.

Det faktum att vi åkt på torsk i tre rakar matcher tyder på att vi inte är klara med arbetet. Annars hade vi vunnit tre raka matcher. Våra fans ska inte vara för oroliga. Vi är inte det.

Samtidigt svarar Hellkvist på frågan hur många raka förluster som Leksand ska förlora innan han blir orolig?

Tre!

Uppåt i Växjö

I Växjö är det mer uppåt. Ett oerhört starkt försvarsspel kombinerat med ett imponerande målvaktsspel av Erik Källgren, som höll nollan för första gången i SHL, var grunden till segern.

Denna kombination kommer Växjö att ha nytta av i framtiden.

Samtidigt ger forwarden Fredrik Karlström, som gjorde det avgörande 2–0-målet en intressant insikt om Växjös försvarstanke.

Vi forwards måste komma ner, tänka försvarsspel och städa framför målet innan vi får tänka offensivt, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons