A-
A+

Zambisk polis vill förhöra Delia Owens

Filmatiseringen av romanen 'Där kräftorna sjunger” har biopremiär i augusti. 2019 kopplade den amerikanska tidningen Slate ihop mordet i Zambia med det mord som sker i boken. Pressbild.
Filmatiseringen av romanen "Där kräftorna sjunger” har biopremiär i augusti. 2019 kopplade den amerikanska tidningen Slate ihop mordet i Zambia med det mord som sker i boken. Pressbild.
NöjeTT

Polisen i Zambia vill förhöra den bästsäljande författaren Delia Owens om mordet på en tjuvjägare 1996, som man tror att hon kan ha koppling till.

Annons

Annons

Enligt zambiska myndigheter kan Owens vara ett möjligt ögonvittne och medhjälpare till det som skedde, skriver The Wrap.

Delia Owens doktorerade i zoologi och forskade efter det på däggdjurs sociala beteenden, i södra Afrika. Under åren i Zambia arbetade hon tillsammans med sin dåvarande man även för att bevara naturen och göra det möjligt för lokalbefolkning att försörja sig på andra sätt än genom tjuvjakt.

2018 släppte hon den bästsäljande romanen "Där kräftorna sjunger” som filmatiserats och har biopremiär i mitten av augusti. 2019 kopplade den amerikanska tidningen Slate ihop mordet i Zambia med det mord som sker i boken.

Jag kan lova att det var det sista jag tänkte på när jag skrev den här historien. Först och främst hade jag inget att göra med den fruktansvärda händelsen. Den zambiska regeringen gjorde en utredning som kom fram till att ingen i vårt projekt var inblandad, sade Delia Owens till TT i en intervju 2020.

Den mördade tjuvjägarens kropp hittades aldrig, men mordet fångades på film av ett dokumentärteam som arbetade i området. Vem som sköt syns däremot inte på bilderna.

Zambia har ingen preskriptionstid för mord, men inte heller något utlämningsavtal med USA.

Representanter för Delia Owens har inte kommenterat uppgifterna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.