Zara Larsson underhöll på virtuell MTV-gala

Den sydkoreanska popgruppen BTS tackar för ett av sina priser under MTV EMA-galan.
Den sydkoreanska popgruppen BTS tackar för ett av sina priser under MTV EMA-galan.
MusikTT

Den koreanska popgruppen BTS blev flerfaldigt prisad på årets upplaga av MTV:s EMA-gala.

På grund av coronapandemin arrangerades galan i virtuell form, med förinspelat material från flera platser – bland annat Globen i Stockholm där Zara Larsson uppträdde.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Den brittiska popgruppen Little Mix lotsade publiken genom en afton i pandemins tecken, eller närmare bestämt i dess skugga. Publikens jubel var pålagt, eftersom ingen publik fanns i den virtuella studion som projicerades kring programledarna.

I dessa konstiga tider har man ingen aning om det faktiskt är någon som lyssnar, så det här är underbart, sade Chris Martin i Coldplay i ett inspelat videomeddelande när det stod klart att det brittiska bandet tilldelats pris i kategorin bästa rock.

Den svenska artisten Zara Larsson fick Sveriges pris i den nationella kategorin, och den sydkoreanska popgruppen BTS, som de senaste åren har blivit en global framgångsmaskin, belönades med utmärkelser i kategorin bästa grupp, för låten "Dynamite" samt för gruppens egna virtuella konsert "Bang bang con" som direktsändes i somras.

Ekon från en musikvärld från förr gav sig tillkänna i "in memoriam"-delen, då Kraftwerks Florian Schneider och Rushtrummisen Neil Peart samsades med andra stora namn som lämnat jordelivet det gångna året, som Juice Wrld, Pop Smoke och Chynna Rogers.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons