A-
A+

Zibanejads otroliga repris – sex nya poäng

Mika Zibanejad gjorde hattrick mot Philadelphia i NHL.
Mika Zibanejad gjorde hattrick mot Philadelphia i NHL.
IshockeyTT

Mika Zibanejad är i en sanslös form.

I natt stod han för ett nytt hattrick – och gjorde sex poäng för andra matchen på drygt en vecka – när New York Rangers krossade Philadelphia med 8–3 i NHL-ishockeyn.

I framtiden blir det nog roligt att se tillbaka på de här matcherna, säger svensken till Aftonbladet.

Annons

Annons

På många sätt var nattens match en repris på 9–0-segern mot Philadelphia den 17 mars. Samma motståndare, samma överlägsenhet och samma svensk i fokus.

Mika Zibanejad gjorde även den här gången hattrick och förutom de tre målen (3–0, 4–0 och 5–0) gjorde svensken lika många assist på bortaisen i Wells Fargo Center.

Sex poäng i två raka matcher mot samma motståndare – det har aldrig tidigare hänt i NHL-historien.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger Mika Zibanejad till Aftonbladet.
Det är svårt att summera upplevelsen, men pucken går liksom bara in just nu. Jag har bra självförtroende och spelar mer på instinkt än tidigare, jag tänker inte så mycket. Och rekord … ja, jag gissar att det i framtiden blir roligt att se tillbaka på de här matcherna.

Tuff start

Zibanejad fick annars en tuff inledning på NHL-säsongen, framför allt med tanke på de högt ställda förväntningarna efter förra årets poängskörd (75 poäng på 41 matcher). Trots många möjligheter blev det i säsongsinledningen få poäng.

Första målet kom den 19 januari och det andra dröjde ända till den 20 februari. Men så i början av mars släppte det för svensken och han har visat en målgörarform som mer liknar, och överträffar, det vi har vant oss vid.

På de senaste fem matcherna har han gjort 15 poäng.

Hela laget har självförtroende just nu. De två förstakedjorna producerar mycket och de två andra kedjorna bidrar också offensivt, samtidigt som de gör ett väldigt bra jobb defensivt. Alla drar verkligen sitt lass, fortsätter han.

I natt låg Philadelphia redan under med 0–6 när första reduceringsmålet kom, genom Claude Giroux i början av andra perioden, då Rangers såg ut att luta sig tillbaka något.

Annons

Annons

Möts igen i helgen

Men segern var aldrig hotad, och Mika Zibanejad var inte ensam om att göra många poäng. Backen Adam Fox noterades till exempel för fem assist.

Han är så otroligt bra, så lugn och klok. Det är inte bara roligt att spela med honom, det är roligt bara att titta när han är på isen. Vi har haft många duktiga backar sedan jag kom till Rangers, men det är något alldeles speciellt med Adam. Jag har svårt att se att det finns så många bättre någonstans.

Ryan Strome gjorde ett mål och tre assist och Pavel Butjnevitj gjorde två mål. Dessutom storspelade Igor Sjestiorkin, som var tillbaka i Rangersmålet efter att ha missat tio matcher på grund av en skada, och som nu räddade 41 puckar.

Glädjande för Rangers och Mika Zibanejad, mindre trivsamt för Philadelphia kanske, är att lagen möts på nytt redan på lördag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!