A-
A+

Zidane om avstängningshotet: "Vore absurt"

Zinedine Zidane. Arkivbild.
Zinedine Zidane. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Super League blev ett haveri och planerna på en utbrytarliga inom fotbollen lades ner kort efter att de presenterats.

Men hotet om sanktioner mot de inblandade klubbarna hänger kvar.

Det är en absurd tanke att vi inte skulle vara med i Champions League nästa säsong, säger Real Madrids tränare Zinedine Zidane.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter massiv kritik från inte minst supportrar lades tankarna på Super League ner bara ett par dagar efter att upplägget presenterats. Men det betyder inte nödvändigtvis att allt bara går tillbaka till det normala. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har bland annat hotat att stoppa de tolv inblandade toppklubbarna från alla europeiska turneringar framöver.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane lämnar dock det huvudbryet till andra, trots att det var just den spanska klubbens ordförande, Florentino Pérez, som presenterades som högsta ansvarig för Super League-projektet.

Det är absurt att tänka att vi inte skulle spela Champions League nästa säsong, säger Zidane på måndagens presskonferens, dagen före den första semifinalmatchen mot Chelsea i årets upplaga av turneringen.
Det har sagts en hel del om det här, men allt vi kan göra är att fokusera på matchen i morgon. Vi kan inte påverka det andra. Men självklart vill man se Real Madrid i Champions League också nästa säsong.

Real Madrid inleder hemma mot Chelsea, med retur i London nästa onsdag. Den andra semifinalen, mellan Paris Saint-Germain och Manchester City, sparkar i gång i Paris på onsdag.

PSG är det enda av de fyra semifinallagen som inte var inblandat i Super League-planerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr