Zikai och Svea tolkar Rihanna på nyårsafton

Zikai och Svea gör en duettcover på Rihannas 'Don't stop the music'. Pressbild.
Zikai och Svea gör en duettcover på Rihannas "Don't stop the music". Pressbild.
MusikTT

Svenska stjärnskotten Zikai och Svea vill se till att Skansen och tv-tittarna dansar på nyårsafton. Då premiärspelar de sin gemensamma duett, en cover på Rihannas "Don't stop the music", lagom till tolvslaget.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vi har velat samarbeta länge och den kändes så självklar. Det blir som en uppmaning om att fortsätta med det man håller på med, att inte bara ge upp på grund av omständigheterna och tiden vi lever i, säger Zikai.

Hon och Svea gick gymnasiet på Rytmus samtidigt, men med två års åldersskillnad lärde de känna varandra först när de hamnade på samma låtförlag, Northbound Stockholm.

Vi är båda väldigt stora Rihanna-fans och budskapet i låten för oss är den glädje man får ut av musik. Vi vill kunna ge en bra vibb på nyår, när alla försöker hålla hoppet uppe inför 2021. Man vill vara optimistisk och tro att allt kommer bli bättre och då passar den här låten perfekt, säger Svea.

Alternativa vägar

De var inbokade på festivaler och andra spelningar under hela 2020. Svea släppte 2019 ep:n "This is" och fick en hit med debutsingeln "Don't mind me", medan Zikai främst har varit låtskrivare åt andra artister. Vid 21 respektive 23 års ålder spås de en lysande framtid och Zikai har bland annat utnämnts till "framtidens artist" av P3.

När coronapandemin slog till försvann alla inbokade spelningar. I stället har de hittat alternativa vägar för att nå ut till publiken.

Jag har gjort väldigt mycket tv i år. Det känns bra att man har hittat andra sätt att promota sig själv. Jag har haft en egen talkshow och fått testa på andra kreativa saker. Att jag inte har varit ute och spelat på samma sätt har gjort att jag har blivit sjukt bra på att hitta nya kreativa lösningar, säger Zikai.

Svea hade å sin sida ett hektiskt år bakom sig när pandemin ställde allt på ända.

Jag var ute och turnerade, i Storbritannien och Tyskland och har insett nu såhär i slutet på året att 2020 har varit bra för mig. Ända sedan jag gick ut gymnasiet har jag jobbat och inte haft tid att andas. Att jag fick chans att stanna upp lite gjorde att jag märkte att jag egentligen var helt slutkörd. Jag kanske inte hade pallat, eftersom jag är en person som sätter press på mig själv och att jobba hela tiden. Jag är faktiskt tacksam för det här året, säger hon.

Annons

Annons

Riktig show

I SVT:s "Tolvslaget" uppträder flera artister på Skansen kring uppläsningen av Alfred Tennysons "Nyårsklockan", som i år deklameras av Sofia Helin. Programmet görs utan publik och Svea och Zikai vill sprida glädjen till dem som sitter hemma och tittar.

Vi kommer försöka bjuda på en riktig show, med dansare och en riktig feelgoodkänsla. Vi vill få alla på bra humör, säger Svea.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons