Zlatan tillbaka i Milano: Här för att hjälpa

Zlatan Ibrahimovic ser ut att fortsätta i den rödsvarta tröjan. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic ser ut att fortsätta i den rödsvarta tröjan. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic har landat i Milano. Han väntas skriva på ett mångmiljonkontrakt för en förlängning med Milan under måndagen..

"Zlatan IZ back in Milan", skriver klubben på sociala medier.

Annons

Annons

Den svenske anfallaren är på plats och uppges förlänga sitt kontrakt med den italienska fotbollsklubben.

Enligt La Gazzetta dello Sport rör det sig om en förlängning på ett år och en lön på 7 miljoner euro, motsvarande runt 72 miljoner kronor.

Jag är väldigt glad, äntligen är allting okej. Jag är tillbaka där jag känner mig som hemma, nu måste vi fortsätta, säger Ibrahimovic i ett klipp och fortsätter:
Som jag alltid har sagt: Jag är inte här för att vara en maskot, utan för att leverera resultat, för att få tillbaka Milan till den plats de borde ha. Vi har haft sex bra månader, men vi har inte vunnit något än.

Signaturen fattas

Milans sportchef Paolo Maldini har tidigare varit tydlig med att klubben vill ha tillbaka Ibrahimovic. Att klubben går ut med en videointervju med Ibrahimovic tyder på att signaturen är det enda som fattas på det nya kontraktet.

Enligt Football Italia väntas Ibrahimovic skriva på kontraktsförlängningen under måndagen. Svensken landade i Milano natten till söndagen, genomgick då ett coronatest och är isolerad fram till att provsvaret kommer.

Annons

Annons

Tio mål

Ibrahimovic bidrog med tio mål på 18 matcher i Milan när han kom i vintras från LA Galaxy. Milan hade en stark slutforcering i ligan och tog till slut en Europa League-plats.

Den här säsongen är förväntningarna högre. Allt annat än en placering som tar laget till Champions League är ett misslyckande.

Nu har vi chansen att jobba tillsammans från start och göra de uppoffringar vi måste för att nå våra mål. Jag känner mig i bra form. Jag hoppas att vi får se supportrarna tillbaka på arenan snart för vi behöver dem, säger Ibrahimovic.

"Ibra" fyller 39 år i oktober och kommer, tekniskt sett, att skriva på sitt tredje kontrakt med Milan under karriären.

Milans spelartrupp har redan återsamlats, utan Ibrahimovic, inför kommande säsong som inleds den 19 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons