Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 03 mars 2024Publicerad: 03 mars 2024

Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan. När Chelsea slog Leicester med 4–0 var det Björn som visade vägen med sitt 1–0-mål i samband med en hörna…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Björn gjorde sitt första mål för ChelseaBradley Collyer/AP/TTSvenska landslagsbacken Nathalie Björn gjorde sitt första mål för Chelsea när Londonklubben vann mot Leicester i ligan.FotbollTT Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan. När Chelsea slog Leicester med 4–0 var det Björn som visade vägen med sitt 1–0-mål i samband med en hörna i den 38:e minuten. Även landslagskollegan Johanna Rytting Kaneryd skrev in sig i målprotokollet när hon satte 3–0 i den 64:e minuten. Chelsea fick flera positiva besked i mötet med Leicester. Mayra Ramírez var en rekorddyr värvning – 4,5 miljoner kronor – när hon bytte spanska Levante mot Chelsea i vintras. Nu svarade colombianskan för sitt första ligamål för klubben när hon i friläge rullade in 2–0 i slutet av första halvlek. Amerikanskan Catarina Macario skadade korsbandet i knäet sommaren 2022 när hon spelade för franska Lyon. Ett år senare skrev hon på för Chelsea, men det var först nu hon kunde debutera. Anfallaren hoppade in i den 72:a minuten – sex minuter senare satte 24-åringen 4–0 för Chelsea. Londonklubben toppar Super League på 37 poäng – samma poängskörd som tvåan Manchester City.