News55

Svensken i huvudroll i Mastersrysaren

Artikelbild
Ludvig Åberg under tredje rundan. (Foto: Christer Höglund/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Han fick smaka på ledningen ett kort stund i går, men nu är Ludvig Åberg på jakt igen. Här är de väntade huvudrollsinnehavarna i rysaren när US Masters ska avgöras på Augusta National.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1) Scottie Scheffler, USA, sju under par.

Herrgolfens överlägsne världsetta kom till Masters i kalasform och med stort favorittryck på sina axlar. Än så länge har Scheffler levererat. Scheffler tappade ledningen när han gjorde dubbelbogey på tian och bogey på elvan i går, men eaglen på 13:e blev startskottet för en urstark avslutning. Scheffler vann på Augusta för två år sedan.

2) Collin Morikawa, USA, sex under par.

Är 27 år precis som Scheffler och har redan vunnit två majortitlar – PGA-mästerskapet 2020 och British Open året därpå. Morikawa var ett tag världstvåa, men har rasat till 20:e plats på rankningen. Inledde lite trevande i torsdags, men är tillsammans med Åberg bäst av alla i startfältet under de två senaste rundorna.

3) Max Homa, USA, fem under par

Spelade de två första rundorna med Tiger Woods i tävlingens stora publikboll och var i delad ledning inför helgen. Homa lyckades dock inte få i en enda birdie under lördagen, men efter 17 par och en bogey är han ändå kvar i segerstriden. 33-åringen har vunnit sex gånger på PGA-touren, men aldrig varit bättre än tia i en major.

4) Ludvig Åberg, Sverige, fyra under par.

Majordebutanten var långt från tätstriden när han låg +2 i början av andra rundan. Men Åberg har sedan stått för den stora klättringen och ett tag var han i delad ledning i går. Den 24-åriga golfsensationen från Eslöv känns otroligt bekväm på den stora scenen och kan bli första svensk någonsin att vinna på Augusta.

ANNONS

5) Bryson DeChambeau, USA, tre under par.

Den enda LIV-spelaren i den absoluta tätstriden var i ensam ledning efter 65 slag på första rundan. Men DeChambeau, vinnare i US Open 2020, har sedan gått de två efterföljande rundorna över par. Sänkte ett långt inspel på 18:e hålet i går för att i alla fall bibehålla lite kontakt med Scheffler i toppen av ledartavlan.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS