HBK vidare till cupsemi – avgjorde i förlängning

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 mars 2024Publicerad: 09 mars 2024

Halmstads BK är framme i semifinal i svenska cupen. Det krävdes förlängning i kvartsfinalen mot Brommapojkarna – men där kunde Phil Ofosu-Ayeh avgöra efter en hörna. – Otroligt kul att se Phil nicka in den, säger Halmstads Andreas Johansson i TV4 Play e…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

HBK vidare till cupsemi – avgjorde i förlängningChristine Olsson/TTHalmstads Phil Ofosu-Ayeh gjorde matchens enda mål.FotbollTTHalmstads BK är framme i semifinal i svenska cupen.Det krävdes förlängning i kvartsfinalen mot Brommapojkarna – men där kunde Phil Ofosu-Ayeh avgöra efter en hörna.Otroligt kul att se Phil nicka in den, säger Halmstads Andreas Johansson i TV4 Play efter segern. Johan Nilsson/TTOmar Faraj blev målskytt för AIK i kvartsfinalen mot Mjällby. Svenska cupen i fotboll är framme i kvartsfinaler på herrsidan. Först ut var Brommapojkarna som tog emot Halmstad i vad som skulle bli en målsnål och jämn historia. Båda lagen hade lägen, men ställningen var 0–0 efter 90 minuter plus tilläggstid. I förlängningen drog BP:s Paya Pichkah på sig sitt andra gula kort och visades ut – något som tycktes ge Halmstad energi. Nästan omedelbart därefter kunde nämligen Phil Ofosu-Ayeh nicka in 1–0 på en hörna.”Är otroligt glada”En tät match, men jag tycker att vi har de större chanserna. Det är väl alltid så när man vinner när det är jämnt, att man tycker att det är rättvist, men de tycker säkert att det är orättvist. Vi är otroligt glada i alla fall, säger Halmstads Andreas Johansson. Brommapojkarna låg på för en kvittering i slutminuterna men Halmstad lyckades stå emot och är därmed vidare till cupsemifinal. Där ställs laget mot vinnaren mellan Malmö och Norrköping.AIK vidare efter drömstart I lördagens andra kvartsfinal fick AIK en drömstart mot Mjällby på ett blåsigt Strandvallen. Redan efter tolv minuter hade AIK, med vinden i ryggen, gjort 2–0. En straff strax före halvtid gjorde dock att Mjällby kunde reducera.Vi ger dem en straff i onödan och så står det 2–1 och det blir en lite kämpigare match därifrån, säger AIK:s Omar Faraj, som också kommenterade vinden:Det blåser riktigt mycket, så vinden blir i bland mer än man förväntar sig. Det är bara att göra det bästa av situationen. Efter pausvilan var det hemmalaget som hade medvind, men trots det var det AIK som kunde sätta 3–1 – vilket också blev slutresultatet. AIK kommer i semifinalen att få möta Djurgården eller Degerfors.