News55

Idrottsstjärna dömd - riskerar nu fängelse

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2022Publicerad: 09 apr. 2022

En välkänd idrottslegend har tidigare anklagats för 24 brott. Nu har en jury fält honom för fyra av dem och han riskerar därför fängelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Boris Becker, den 54-åriga tennisstjärnan med sex Grand Slam titlar på sin meritlista, gick år 2017 i personlig konkurs. Efter att han gått i konkurs så riktades anklagelser mot honom för att ha undanhållit tillgångar som bland annat medaljer och pokaler. Nu rapporterar Sportbladet att han förklarats skyldig til fyra av de 24 brott som han anklagats för. Han riskerar därmed även sju års fängelse.  

De fall som juryn förklarat honom skyldig för är att han gjort av sig med egendom, underlåtenhet att avslöja egendom samt underlåtenhet av att avslöja skuld. Becker har tidigare nekat till samtliga av brotten. Domen är ännu inte slutgiltig utan kommer klargöras i slutet av april månad. Innan dess är Becker inte tillåten att lämna England. 

Skulle han dömas till fängelse så kommer han att sitta inne samma dag som domen faller. De fängelser som Becker kan tänkas hamna i är Wandsworth i södra London, HM Prison Braxton och HM Prison Wormwood Scrubs där i det sistnämnda tidigare suttit flera kända personer så som till exempel Keith Richards.  

Såhär sa Boris Becker i början av rättegången om hans mående efter konkursen: 

– Jag skämdes väldigt mycket eftersom det var på nyheterna över hela världen. Jag gick in genom porten på Wimbledon och alla visste

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS